Hirdetés

Digitális terjesztésre állhat át a Paramount



|

A cég elsőként az USA-ban fejezheti be a 35 mm-es tekercsek használatát.

Hirdetés

A Los Angeles Times egyelőre megerősítetlen értesülései szerint a Paramount filmstúdió történelmi lépésre szánta el magát, ugyanis az Egyesült Államokban befejezheti a filmjeinek 35 milliméteres tekercsen való terjesztését. Ehelyett a vállalat a jóval olcsóbb, továbbá kevésbé körülményes digitális terjesztésre állhat át.

Hirdetés


Az USA-ban teljesen indokoltnak tűnik a lépés, ugyanis a mozik körülbelül 92 százaléka már támogatja a digitális vetítést. A lemaradott filmszínházak sejthetően kellemetlen helyzetbe kerülhetnek, hiszen termenként állítólag olyan 70 ezer dolláros költséggel jár a modernizálás, az érintettek eddig jó eséllyel anyagi okból halasztották el a megfelelő berendezések vásárlását és telepítését.


A Paramount lépése jó eséllyel lavinát indíthat majd a nagy stúdiók körében, amely következtében lassan véget érhet az Egyesült Államok mozijaiban a 35 mm-es tekercsek körülbelül 120 éves hegemóniája. A Los Angeles Times szerint a legelső kizárólag digitálisan terjesztett Paramount film „A Wall Street farkasa” volt, az utolsó 35 mm-es is rendelhető pedig az „Anchorman 2: The Legend Continues” (képünkön).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.