Hirdetés

Filmajánló - Nagyfaterok, anyák, viharlovagok



|

Dráma dráma hátán, de azért némi könnyedség is be- és elszabadul a héten a mozikban.

Hirdetés

Továbbra is az Oscar-szezon jegyében telnek a hetek a magyar mozikban, ennél fogva egymás lábát tapossák a minőségibbnél minőségibb díjesélyes drámák, de azért a könnyed szórakozás is felüti a fejét két orrfújás között. A CineStar segít a választásban. 

Hirdetés

Nagyfater elszabadul

Robert De Niro újból könnyedebb vizekre evez, miközben Zac Efron továbbra is azon ügyködik, hogy ne a High Scool Musical jusson róla az eszünkbe. A Nagyfater elszabadul története szerint az esküvőjére készülő Jason (Efron) a nyakába kapja volt katona, ugyanakkor meglehetősen kéjenc nagyapját (De Niro), hogy ugorjanak le Floridába a tavaszi szünetre. Így a két teljesen különböző habitusú és generációjú ember kénytelen lesz élvezni egymás - valamint a csodaszép lányok - társaságát.

A dán lány

A király beszéde és A nyomorultak Oscar-díjas rendezője, Tom Hooper ismét igazi díjesélyes megtörtént esethez nyúlt A dán lány képében. Az 1920-as évek Dániájában Einar és Gerda Wagner ünnepelt festőknek számítanak. Gerda képei nagy sikert aratnak, amelyen férjét nőnek öltözve festi le. Csakhogy a portrék kedvéért életre hívott Lili egyre inkább átveszi az uralmat a férj személyisége felett, aki szép fokozatosan rájön női mivoltára, ezt azonban sem a feleségnek, sem pedig a kornak, amelyben élnek nem könnyű elfogadni. Einar viszont mégis rászánja magát a nemváltoztató műtétre, elsőként a történelemben.

Viharlovagok

Újabb igaz történet, ezúttal azonban a Disney égisze alatt, amely azt meséli el, hogy 1952-ben miként borult fel két olajtanker a hóviharban és a parti őrség milyen erőfeszítéseket tett, hogy kimentse az ott rekedteket. A Viharlovagok - amellett, hogy újabb jelét adja annak, hogy a stúdió megenyhült felénk, mivel a Star Wars után ez ismét a világpremierrel egy időben érkezik - igazi sztárparádét vonultat fel olyan színészekkel, mint Chris Pine, Casey Affleck, Ben Foster vagy Eric Bana.

A szoba

A szoba a díjszezon titkos favoritja, amely világszerte nézők és kritikusok millióit borzasztotta el és hatotta meg. A kis Jacknek egy szoba jelenti szó szerint az egész világot, ugyanis világéletében abban élt, ahol anyjával együtt bebörtönözték. Azonban egy ilyen hosszú fogság után a világ nemcsak hogy különösen nagynak tűnik, hanem ijesztően veszélyesnek, anyának és gyermekének egyaránt, amire sem ők, sem pedig közeli hozzátartozók nem készültek fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.