Hirdetés

Lepattintotta Quentin Tarantinót a bíróság



|

A rendező 1 millió dollárra próbálta perelni a Gawker médiacéget.

Hirdetés

Rosszul kezdődött a mozikban és tévéképernyők előtt filmjeivel sokaknak felejthetetlen perceket szerzett Quentin Tarantino forgatókönyvíró és rendező idei éve, hiszen január végén átadta hat személynek átvizsgálásra a készülőfélben lévő „The Hateful Eight” című filmjének félkész forgatókönyvét, amelyet röviddel később valaki kiszivárogtatott az internetre.

Hirdetés


A sztorit elsőként a Gawker blogbirodalom hozta le, ráadásul linkeltek is fájlmegosztókon lévő tartalomra. Az érthetően feldühödött Tarantino kérése ellenére a linkeket nem távolították el, így a férfi megpróbálta beperelni szerzői jogsértés miatt a vállalatot. Tegnap nem túl meglepő módon kedvezőtlenül alakult az előzetes bírósági meghallgatás, ugyanis a kirendelt bíró bizonyítékok hiányára elutasította a keresetet, így nem lesz tárgyalás.


Időközben szerencsére sikerült lenyugodnia Tarantinónak, a hét elején színészek közreműködésével nyilvános felolvasást tartott a The Hateful Eight forgatókönyvéből. A legújabb álláspontja alapján néhány újraírás után valószínűleg mégsem könyvként, hanem az eredeti terveknek megfelelően filmként fog materializálódni a munkája.


(Forrás: The Verge | Fotó: Slackerwood)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.