Hirdetés

Tarantino beperelte a Gawkert



|

A rendezőnek nem tetszik, hogy kiszivárogtatták legújabb filmje forgatókönyvét.

Hirdetés

A The Verge kedden jelentette, hogy Quentin Tarantino, a Kutyaszorítóban, a Ponyvaregény, a Kill Bill, a Becstelen Brigantik és a Django elszabadul rendezője beperelte a Gawker Mediát. Tarantino azért fordult bírósághoz, mert az internetes médiabirodalom egyik blogja, a Defamer közzétette egy fájlmegosztó linkjét, ahonnan le lehetett tölteni legújabb filmje, a The Hateful Eight forgatókönyvét. A szkript a múlt héten szivárgott ki. Tarantinót meglehetősen rosszul érintette a dolog, azonmód le is állította a forgatást.

A világhírű rendező „a szerzői jog durva megsértésével” vádolja a Gawker-birodalmat, és „legalább egymillió dolláros” kártérítést követel. A Hollywood Reporternek sikerült megszereznie a kereset teljes szövegét: Tarantino szerint a Gawker Media „üzletet csinált a ragadozó újságírásból, és megsérti az emberek jogait azért, hogy pénzt csináljon”. A rendező úgy látja, hogy a vállalat ezúttal túl messzire ment: a Defamer azzal, hogy az olvasók kérésére elérhetővé tette a forgatókönyvet, „átlépte az újságírás határát”.

Hirdetés

Tarantino nem csak a Gawkert perelte be. Az alperesek között ott vanaz AnonFiles.com is, amelyen közzétették a szkriptet, valamint nyolc meg nem nevezett személy, akiknek a gyanú szerint közük lehetett a kiszivárogtatáshoz.

John Cook, a Gawker főszerkesztője hétfői posztjában elutasította a rendező vádjait. Mint írta, a Gawker nem felelős a kiszivárogtatásért (állítólag még az AnonFiles-t sem ismerik), Tarantino ravaszul kihasználta a forgatókönyv körüli médiafelhajtást, a Defamer pedig csak azért hozta le a sztorit, mert „hírértéke volt”.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.