Hirdetés

A nagy leleplezés: NVIDIA ION második generáció



|

Az NVIDIA már a CeBIT kezdetén lerántotta a leplet az ION platform második generációjáról, ami a korábbinál tízszer erősebb grafikai teljesítményt ígér netbookokba és nettopokba.

Hirdetés

Az új NVIDIA ION az Intel Atom N vagy D szériás processzorával párosított NM10 lapkakészlet (aka Pine Trail platform) grafikus alrendszere ellen/mellett indul. A Pine Trail integrált grafikus vezérlőjével szemben az ION lapka második generációja egy 40 nanométeren gyártott GT218 diszkrét vezérlő, aminek része a DirectX 10.1 támogatás, a zökkenőmentes megjelenésről pedig 8- vagy 16 feldolgozó egység gondoskodik. A feldolgozók száma függ a képernyő méretétől, így várhatóan a 10 hüvelykes példányok kapják a gyengébb, míg a 12 hüvelykesek az erősebb vezérlőket, de ezzel kapcsolatban meg kell említeni, hogy a lapka fogyasztása ennek megfelelően 6 vagy 13 watt lesz.



Az ION 2.0 (ha nevezhetjük így) az Optimus technológiával kerül a forgalomba, ami lehetővé teszi, hogy működés közben a felhasználástól függően váltsunk az NM10 integrált és a GT218 diszkrét vezérlő között, így ezzel a  módszerrel értékes akkumulátoros idő takarítható meg, ha nincs szükség az erős megjelenítőre. Természetesen a Windows 7 tanúsítvánnyal is rendelkező hardvernek az 1080p felbontású videók megjelenítése sem okoz különösebb problémát, továbbá a támogatott kimenetek listáján az analóg, HDMI, DVI és DisplayPort kimenet is megtalálható.


Az NVIDIA állítása szerint a gyártók közreműködésével jelenleg több, mint 30 termék készül az új ION lapkával, köztük az Aspire One 532G, Eee PC 1201PN, EeeTop 2010PNT, de a gépek tömeges megjelenése csak nyárra tehető.
 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.