Kifutó A3: a trend az A4 felé mutat



|

Emlékszik még valaki a nagy, zörgő A3-as mátrixnyomtatókra? Az akkoriban sikeres A3-as modellek felett bizony eljárt az idő, de nem csak az új nyomtatótechnológiák miatt. Sokat spórolhatunk, ha nem ragaszkodunk feleslegesen a nagyobb jobb elvhez.

A nagyobb jobb, gondolnánk, és valóban, akadnak helyzetek, mikor egy extra méretű nyomat sokat segíthet. Azonban ezek az esetek elég rikák, felmerül tehát a kérdés, hogy akkor miért gondolkodnak mégis sok vállalatnál mindenképp A3-as szörnyetegek beszerzésében? A válasz egyszerű, hosszú éveken át a gyártók az A3-as, drágább készülékeket jóval masszívabbra, terhelhetőbbre és gyorsabbra tervezték. Sok extra szolgáltatás (tűző, lapfordító, rendező) is inkább csak ezekre volt elérhető és a papírtálcák kapacitásában is voltak különbségek. Ha egy vállalat MFP-t (vagy régebben akár másolót) vett, akkor A3-asat választott, különösen ha nem engedhetett meg magának külön A4-es készülékeket: kicsiben dolgozni a nagy masinán is lehet. Ez a hagyomány beette magát az irodaiparba, és tartotta magát annak ellenére, hogy a nyomtatók egyre olcsóbbak lettek. Jó ideig nem változott a gyakorlat, pedig egy szinte csak A4-esben használt A3-as készülék nem mondható megfelelően kihasználtnak.

Szerencsére erre a gyártók is rájöttek idővel, és elkezdtek nem csak sokféle szolgáltatással felszerelt, de kifejezetten olcsón és nagy volumennel dolgozó A4-es masinákat is forgalmazni. A kyocera kivételezett helyzetben volt ezen a téren, mivel kerámia alapú dobjaival egy nagyságrenddel tartósabban és olcsóbban üzemeltethető készülékek építhetők, mint hagyományos technológiákkal. Sok A4-es készülék úgy is lett kifejlesztve, hogy a magasabb terhelésű munkacsoportok igényeit legalább úgy ki tudják szolgálni, mint az A3-as megfelelőik. Ugyanakkor markáns a különbség a vételár tekintetében: az A4-es megoldás ára az A3-as alternatíva durván fele-harmada. Érdemes tehát egy eszközpark optimalizálása során tervezni ezekkel a kisméretű, de komoly teljesítményű és magas teherbírású eszközökkel, amennyiben nem szükséges az adott területen A3-as méretű dokumentumok nyomtatása.

Mitől olcsóbb még a natív A4-es nyomtatás? Az A4-es készülék beégető hengere kisebb méretű, ezért annak felfűtéséhez kevesebb energia szükséges - ez főként akkor válik fontossá, ha tudjuk, hogy minden lézernyomtatóban ez a komponens felel az energiaszükséglet jelentős részéért. Tehát nem csak a vételáron tudunk spórolni, de az üzemeltetés során felhasznált elektromos áram költségén is.

Az A4-es multifunkciós eszközök minden szolgáltatást biztosítanak: akár 60 oldalt nyomtatnak percenként, színesen szkennelnek, rendelkeznek kétoldalas dokumentumadagolóval, duplex egységgel, gigabites hálózati csatolóval, nagyméretű színes érintőkijelzővel, továbbá rendelhető hozzájuk kiegészítő papírfiók, wifi csatoló és merevlemez (SSD) is.

A közeljövőben megjelennek azok a modellek, amelyek a kiegészítők szintjén tovább csökkentik az A3-A4 gépek közötti eltérést. Előre láthatóan néhány év múlva már csak az fog A3-as készüléket vásárolni, akinek A3-as méretű nyomtatási és másolási igénye ezt kifejezetten indokolttá teszi. Azoknál a felhasználóknál, akiknél az A3-as nyomatok aránya 1-2 százalék, mindenképpen érdemes megfontolni a váltást, hiszen a Kyocera A4-es gépei kompromisszumok nélkül kínálnak költséghatékony és ésszerű megoldási lehetőséget. A Kyocera kínálatában a TASKalfa306ci, TASKalfa356ci és TASKalfa406ci modellek azok, melyek az A3-as készülékek kiváltására maximális igények mellett is alkalmasak, megfelelve a költségek, szolgáltatások, kezelhetőség, környezetvédelem és biztonság terén támasztott vállalati elvárásoknak.

További információ

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.