Hirdetés

LED-es és éles szemű: CanoScan 8800F



|

A Canon legerősebb, 9600 dpi-s fogyasztói lapolvasóját azoknak készítette, akik a csúcsminőséget keresik.

Hirdetés

Találunk olyan erős, minőségi lapolvasóval felszerelt fotó-multifunkcióst, amely valóban minőséget nyújt és filmet is beolvas. Mégis, ha az apszolút maximumra hajtunk, akkor kénytelenek leszünk önálló szkennert vásárolni, ilyen például a CanoScan 8800F is.

 

canoscan8800f_.jpg

 

 

Impresszív, 4800×9600 dpi-s felbontással dicsekedhet a készülék, ami több is, mint elég bármilyen feladathoz, még a professzionális kidolgozottságú filmekhez is megfelelő. Az elődmodellekhez hasonlóan itt is rendelkezésre áll ugyanis film- és dia adapter, előbbibe egyszerre 2×6 képkockányi szalagot tölthetünk be. Fehér LED megvilágítással dolgozik a beolvasómű, ami azt jelenti, hogy ellentétben a hideg katódlámpákkal, itt gyakorlatilag nincs bemelegedési idő, ennyivel lerövidül az inicializálás folyamata.


Kicsit túloz marketing anyagaiban a gyártó, ha nem is 7, de mintegy 10 másodperc alatt készült el egy monokróm, 300 dpi-s A/4-es beolvasás. 12 másodperc alatt kaptunk 600 dpi-s fotót, dupla ekkora felbontáshoz 56 másodperc kellett. A LED fürgeségét a felbontás növelése azért lassan felemészti, egy 4800 dpi-s filmkockához 3 és fél perc kellett.


Jó képminőséggel szolgál a CanoScan 8800F, igen precíz eszköz. Léteznek nála kicsivel akkurátusabb szkennererek színgazdagságban, ezen a téren minimálisan visszaüt a LED megvilágítás használata. A hardveres por- és karceltávolító algoritmusok kiválóak, szinte minden szöszt leszednek a filmekről és jó eredményt kapunk a papírképek esetében is. Jól dolgozik a magazinoldalak beolvasásánál előnyös rács eltávolítás.

 

fimscratch_.jpg
Film részlet kikapcsolt por- és karceltávolítással
fimnoscratch_.jpg
Ugyanaz a részlet bekapcsolt por- és karceltávolítással

 


Nehezen találnánk jobb TWAIN felületet, mint amit a 8800F kínál, külön egyszerűsített, különleges (részletes) és többszörös letapogatású automatikus módot is kínál. A kiemelkedő felbontáshoz, jó sebességhez bőséges szoftvercsokor társul, ami így együtt egy ésszerű prémium kategóriás választássá teszi a 8800F modellt.

 

 

 

Névjegy


Termék: CanoScan 8800F
Forgalmazó: Canon Magyarország Kft.
Ár: 42 990 Ft
Web: katt ide

 

 

Adatok

 

  • 4800×9600 dpi felbontás; 48 bites színmélység
  • Fehér LED megvilágítás, nulla bemelegedési idő
  • USB 2.0 csatlakozás
  • FARE és QARE hardveres képhelyreállító technológiák
  • Adapter 12×35 milliméteres filmszalaghoz, 4×35 milliméteres diához és 120-as formátumú filmhez
  • 7 gyorsgomb
  • Adobe PhotoShop Elements, SilverFast SE, OmniPage SE, ArcSoft PhotoStudio, Presto! PageManager szoftverek

 

 

 

 

Értékelés


Canon CanoScan 8800F

Előny: Kiváló beolvasási minőség, nagy felbontás, nincs bemelegedési idő

Hátrány: Meg kell fizetni a minőséget

Teljesítmény: 5

Szolgáltatás: 5

Ár/Érték: 4,5


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.