Hirdetés

A mindentjátszó: Asus O!Play HDP-R1



|

Praktikus és olcsó médialejátszás erőgép nélkül? Hajaz a WD TV-re, de hálózatról is lejátszik akár Full HD-s videókat is az új O!Play.

Hirdetés

A praktikus, egyszerű felépítésű és olcsó médialejátszók sorát gyarapítja az  Asus O!Play HDP-R1. Lényegesen apróbb, mint egy DVD vagy video lejátszó, akkora, mint egy közepes könyv. Kis tömege és apró tápegysége révén könnyen hordozható.

 

 

asus o!play

 

 

Belső merevlemezt nem tartalmaz, a lejátszandókat külső flash meghajtóról, merevlemezről vagy a helyi hálózatról olvassa fel. A gépház oldalán alakították ki az USB 2.0 és kombinált eSATA – USB 2.0 csatlakozókat és itt található egy reset gomb is. A hátoldalon a modern televíziókon és monitorokon használatos HDMI 1.3 csatlakozást és a régebbi televíziók kedvéért megtartott kompozit video aljzat is megtalálható, mellette a szokásos sztereó hang kivezetésekkel. DTS hangsávokhoz az optikai digitális kimenetet és külső erősítő rendszert vehetünk igénybe, dekódert nem tartalmaz a készülék. A hátoldalon találjuk a 10/100-as Ethernet aljzatot is.

 

A legújabb firmware telepítése után zökkenőmentesen működött az Asus O!Play HDP-R1, külső háttértárról és hálózatról is. A hálózat elérését megkönnyíti, hogy felvehetjük a menübe a gyakran látogatott mappákat, a készülék kezeli a felhasználónévvel és jelszóval védett megosztások is. Képekkel és akár veszteségmentesen tömörített zenei állományokkal is jól elboldogul, de fő profilja a videolejátszás. Teljes HD felbontásban adja vissza a H.264, x.264 kódolású MKV anyagokat és a VC-1-et is. Csak nagyon egzotikusan kódolt anyagok lejátszásánál tapasztaltunk kisebb zökkenőket, de alapvetően mindennel elboldogult. A gyártó kiemeli az RMVB (változó képkockaszámú Real Media) kompatibilitást, de ez a formátum egyáltalán nem számít ma elterjedtnek. Több hang és felirat sávot illetve külső feliratot is kezel az O!Play, a magyar ékezetes feliratokat is megjeleníti, sajnos a dupla hosszú ékezetes karaktereket egyszerűen kihagyja. (A forgalmazó ígérete szerint ez a probléma a következő firmware frissítésben már orvosolva lesz.)

 

Zenei lejátszóként – bőséges formátum támogatása mellett is – csak kényelmetlenül használható az O!Play HDP-R1, viszont élen jár kiterjedt video kodek támogatásával. Videózáshoz használata kényelmes, a hálózati csatlakozó és kiterjedt formátum támogatása révén megelőzi a hasonló árú konkurens modelleket. Azoknak ajánljuk, akik HDMI csatlakozású tévéhez keresnek olcsó hálózati lejátszót.

 

 

 

Értékelés

 

 Asus O!Play HDP-R1

 

pcworld ajanlata

Előny: Kiterjedt video formátum támogatás, hálózati csatlakozás, praktikusan kialakított távirányító

 

Hátrány: Hiányzik a dupla hosszú ékezetek támogatása

 

Teljesítmény: 4,5

 

Szolgáltatás: 4

 

Ár/Érték: 4,5

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.