Hirdetés

Az iPhone 6 mobilok is tűzveszélyesek?



|

Ezen a héten már két incidensről érkezett beszámoló.

Hirdetés

Nagyon nagy bajban van a Galaxy Note 7 miatt a Samsung. Az androidos termék piacra kerülése után sorban érkeztek a beszámolók a kigyulladó mobilokról, így a gyártó kénytelen volt globális visszahívást elrendelni, állítólag akár 1 milliárd dollárba is kerülhet az akció. Ezek után a héten kiderült, hogy a javított Note 7 mobilok sem feltétlenül immunisak a (látszólag) spontán öngyulladásra, miután a Southwest Airlines légitársaság egyik járatán kigyulladt egy lecserélt modell.


Hirdetés


A jelenlegi információk alapján a Samsung Galaxy Note 7 problémáját az jelentheti, hogy a mérnökök túlságosan kis helyre passzírozták be az akkumulátort, így kisebb fizikai behatások is elegek lehetnek a zárlatossá válásához. Óriási bajban lesz a Samsung, ha bizonyossá válik, hogy a lecserélt Note 7 mobilok is tűzveszélyesek lehetnek.



A Samsung kálváriája látszólag az Apple malmára hajtja a vizet, azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy a cupertinói vállalat készülékeit sem kerülte el a probléma. A héten már két beszámoló is érkezett az Egyesült Államokból a kigyulladt iPhone-okról, azonban a készülékek nem a legújabb modellek voltak, hanem előző generációsok. Elsőként egy diák zsebében gyulladt ki az iPhone 6 mobilja az iskolában, most pedig egy iPhone 6 Plus telefon kapott lángra az éjszakai töltés közben.


A kérdéses készülékek már egy éve elérhetőek a piacon, és eddig nem volt túlságosan jellemző rájuk a tűzveszélyesség. Érdekes kérdés, hogy miért pont most kezdtek el szaporodni az incidensek, remélhetően nem valamiféle anyagfáradás áll a háttérben.


(Forrás: WCCFTech, ABC30)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.