Hirdetés

Elérhető iOS-en a Firefox Focus böngésző



|

A magánszféra védelme áll a különleges alkalmazás középpontjában.

Hirdetés

Apple iOS operációs rendszeren sokáig egyáltalán nem volt elérhető a Firefox böngésző, ugyanis a Mozilla nem volt hajlandó elfogadni, hogy az Apple nem teszi lehetővé az alkalmazás számítógépes és androidos verzióiban használt Gecko böngészőmotor használatát. Idővel befejezte a sztrájkot az alapítvány, és beletörődött, hogy kénytelen lesz a WebKittel dolgozni a platformon.


Hirdetés


A mai napon váratlanul kettőre emelkedett az elérhető Firefox termékek száma az App Store-ban, a Mozilla ugyanis kiadta a specializált Firefox Focus-t. A böngésző a magánszféra védelmére fekteti a hangsúlyt, így például gyárilag tiltja a reklámok, továbbá a követésre használt vagy alkalmas szolgáltatások kódjainak betöltését. Utóbbiak alatt például a statisztikai szolgáltatásokat, a közösségi portálok gombjait kell érteni.



Az ingyenes Firefox Home abszolút fapados, még füles böngészést sem kínál. Ennek köszönhetően nem célja a felhasználók preferált böngészőinek leváltása, helyette a fejlesztők csak olyan alkalmakkor javasolják a használatát, mikor a netezők abszolút minimalizálni szeretnék a netezés során hagyott nyomaikat. Amennyiben sikeres lesz a program, akkor más rendszerekre is megjelenhet majd a jövőben.


(Forrás. Mozilla, App Store)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.