Hirdetés

Tényleg megváltozhat a Mac OS X neve



|

Igazából vitatható, hogy végső soron mennyire volna átnevezés az akció.

Hirdetés

Az Apple számítógépeken futó operációs rendszere már 2001 óta a Mac OS X névre hallgat, a szoftver az 1999-es Mac OS 9-et váltotta. Néhány héttel ezelőtt az operációs rendszerrel szállított egyik állománynál felfedezték a szokatlan MacOS prefix használatát, azonban ez közel sem volt konkluzív bizonyíték a platform esetleges átnevezésére.

Hirdetés


A héten az Apple elérhetővé tette a környezettudatossággal kapcsolatos tájékoztató oldalát, amely szövegében szintén sikerült MacOS néven hivatkozni az OS X-re. Hírünk írásának idejére már kijavították a hibát, azonban ezt a félreírást már nehéz nem célzásként értékelni. Nem lepődnénk meg, amennyiben a következő WWDC-n hivatalossá válna a márkanév megváltoztatása.


Az eredeti szöveg balra, a módosított szöveg jobbra


Ami érdekessé teszi a helyzetet, hogy a Mac OS X névben az "X" karakter egy római tízest jelöl. Az átnevezés során valójában csak a szóközt szednék ki a platform nevéből, így annak formátuma konzisztens lenne az Apple egyéb rendszereinek (iOS, tvOS és watchOS) neveivel. Plusz felmerül a gyanú, hogy az átnevezéssel 11-re ugorhatna a MacOS verziószáma. Mindez persze csak spekuláció, hamarosan kiderül majd, hogy lesz-e bármiféle átnevezés.


(Forrás: 9to5Mac, The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.