Hirdetés

1 perc alatt feltörték a Google Pixelt



|

A Google Pixel talán a legbiztonságosabb androidos okostelefon, azonban egy kínai csapat kevesebb mint 60 másodperc alatt feltörte.

Hirdetés

Dél-Koreában rendezték meg a PwnFest nevű versenyt hackerek számára. A jóindulatú hackerek közül egy csapat különösen sikeresnek mutatkozott. 

Hirdetés

A Qihoo 360 képes volt bemutatni egy olyan sérülékenységet, amelyen keresztül távolról tudtak kódot futtatni a Google talán legbiztonságosabb androidos okostelefonjának mondható Pixel készülékén. 

A Pixelt kevesebb mint 60 másodperc alatt tudta feltörni a kínai csapat. Miután elindította a Google Play Áruházat és a Chrome böngészőt, megjelenített egy üzenetet is a csapattól. 

A Qihoo 360 ezért cserébe 120 000 dolláros díjazást kapott, ráadásul alaposan elgondolkoztatta a Google mérnökeit is, akiknek most be kell foltozniuk a rést. 

A csapat egyébként felfedezett néhány hibát a Microsoft Edge-ben is Windows 10 alatt, valamint egy évtizedes rést az Adobe Flash-ben. Mindezek miatt 520 000 dolláros összdíjazással távoztak a rendezvényről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.