Hirdetés

55 sebezhetőségtől szabadult meg az Android



|

Kettő helyett háromféle kiszerelésben érhetőek el a szeptemberi javítások.

Hirdetés

Kedd este a Google kiadta az Android operációs rendszer 2016. szeptemberi hibajavításait. Az augusztusi pakktól eltérően a készülékeiket frissíteni hajlandó gyártók három különböző csomagban tölthetik le a patcheket: a 2016-09-01 frissítési szintű csak néhány hibát orvosol, a 2016-09-05 már rengeteg sérülékenységet foltoz, az összes javítást tartalmazó csomag pedig a 2016-09-06 jelzést kapta. A három külön frissítési szint célja, hogy minél több mobilgyártó képes legyen legalább valahány biztonsági javítást eljuttatni az okostelefonjaira és táblagépeire.


Hirdetés


Az Android szeptemberi javításai összesen 55 darab sérülékenységet szüntetnek meg, ezek közül 8 kritikus, 30 súlyos, 17 pedig mérsékelt besorolást kapott a biztonsági szakemberektől. Rengeteg biztonsági résről van szó, azonban az ehavi pakk kispályás az előző havi adaghoz képest: augusztusban 103 sérülékenységet foltozott a Google, ráadásul ezek közül 47 volt kritikus.



A támogatott Google Nexus eszközökön túl a Samsung Galaxy S7 / S7 edge, a Blackberry Priv, továbbá a Blackberry DTEK50 mobilokra kezdődött már meg a szeptemberi javítások terjesztése.


(Forrás: Google, Ghacks | Nyitókép: Family O'Abé)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.