Hirdetés

74 sérülékenységtől szabadult meg az Android



|

A decemberi javítás 11 kritikus sebezhetőséget szüntet meg.

Hirdetés

Elérhetővé váltak a Google Android idei utolsó, december havi javításai. A keresőcég ezúttal két csomagot adott ki: a készülékekre könnyebben eljuttatható 2016-12-01 jelzésű kiszerelésben magas és súlyos besorolású sebezhetőségeket foltozott a cég, míg a teljes értékű 2016-12-05 javítószinten már akad minden, mint a karácsonyfán.


Hirdetés


Decemberben összesen 74 sebezhetőségtől szabadult meg az Android, ezek közül 11 kritikus, 43 súlyos, míg 20 moderált veszélyességi besorolást kapott a biztonsági szakemberektől. Számos kritikus és súlyos hiba nem magában az alap rendszerben, hanem a különféle chiptervezők vagy hardvergyártók (konkrétan NVIDIA, Qualcomm, HTC, Mediatek, Synaptics, Broadcom) meghajtóprogramjaiban lapultak.



A támogatott Nexus és Pixel mobilok már megkapták, míg az újabb felső kategóriás készülékek egy részére és a Blackberry telefonokra az elkövetkező napokban-hetekben válnak majd elérhetővé a biztonsági javítások. Az androidos eszközöket használó fogyasztók oroszlánrésze szokás szerint hoppon marad.


(Forrás: Android Police, Google | Nyitókép: Bianca Moraes)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.