Hirdetés

A hét legjobb androidos játékai



|

Csónakos Rambo, felvillanyozó logikai játék, a körök harca, és a majdnem Tetris.

Hirdetés

Újabb hét, újabb lista néhány kipróbálásra ajánlott, ingyen játszható androidos játékról. A múlt heti ajánlónk itt olvasható, nézzük mit találtunk szóra érdemesnek a 29. héten!

Hirdetés


Current Flow

A jó dolgok ritkán vannak ingyen, a szabályt erősítő kivételek egyike a Current Flow. A még reklámokat sem tartalmazó logikai játékban lámpákat kell összekötnünk áramforrásokkal, a játéktér egy hatszögekből álló rács. A hatszögeket koppintásokkal szabadon tudjuk forgatni a középpontjuk körül, hogy a bennük lévő, különböző formájú vezetékekkel össze tudjuk állítani a pályák teljesítéséhez szükséges áramhálózatot.


A Current Flow prezentációja minimalista, de abszolút igényes. Az alapvetően kellemes zenéje egy idő után repetitívvé válhat, de le tudjuk némítani, hogy mást hallgassunk közben. Az első néhány pálya sejthetően egyszerű, ám mivel a játékmechanika nem igényel hosszas magyarázatot, így a fejlesztők aránylag gyorsan bedobják a játékosokat a mély vízbe. Időlimit nincs, nyugodtan lehet ücsörögni az aktuális feladvány felett.


Quadrush


Az idő szorításától felélénkülő játékosoknak is találtunk egy érdekes címet, a Quadrush leginkább talán a Tetrishez hasonlítható. Felülről különböző színű négyzetek potyognak be a játéktérre, az azonos színűekből négy darabot kell koppintással vagy húzással kijelölnünk az eltüntetésükhöz. Időnként nagy pusztítást, vagy éppen extra időt adó powerupok is bepotyognak, az ezekkel való vesződés természetesen kiemelt prioritású. A Play Áruház szerint a játék tartalmaz in-app vásárlásokat, de mi a tesztelés során sem reklámot, sem pénzköltési lehetőség nem láttunk.


Ramboat

A magukat kevésbé komolyan vevő játékok egyike. A Rambo-szerű hősünkkel egy motorcsónakból kell irtanunk a gonosz ellenséget, miközben kerülgetjük azok bombáit. A Ramboat oldalnézetes: a kijelző tapintva gyorsíthatjuk a csónakunkat, felfelé húzással ugorhatunk vele, lefelé húzással pedig átmenetileg a vízfelszín alá merülhetünk. Utóbbiakban nem kell logikát keresni, a lényeg a szórakoztatás. Akcióból lesz bőven, idővel kifejezetten nehézzé válhat követni a történéseket, sikeresen kerülgetni a bombákat.


Az előbbi két játéktól eltérően a Ramboat fejlesztői már gondoltak a monetizációra is. Érzésünk szerint a pénzért megvehető karakterek, járművek, kütyük és fegyverek kitalálására több kreatív figyelmet fordítottak, mint bármi másra. Ez nem hatalmas probléma, ugyanis a Ramboat egy tipikus alkalmi játék, amelybe legfeljebb azon kevesek fognak pénzt fektetni, akiket képes egyhuzamban 15 percnél tovább lekötni.


Agar.io

Láttunk már néhány furcsa, kísérleti jellegű játékot, de az Agar.io kiemelkedik közülük. A multiplayer cím elsőre kifejezetten egyszerűnek tűnik: egy kört irányítunk, amely átmérőjének növeléséhez nálunk kisebb köröket kell felfalnunk. Minél nagyobb a körünk, annál lassabban mozgunk. Emiatt ha jónak látjuk, akkor stratégiai jelleggel csökkenthetjük a körünk méretét, vagy éppen kettő darab kisebb körre szakadhatunk. Elméletileg vannak benne in-app vásárlások, de a próbálgatása során csak reklámokkal találkoztunk.


A játékok teszteléséhez az Ascend Mate 7 készüléket használtuk, amit a Huawei biztosított a szerkesztőség számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.