Hirdetés

A középkategóriába jön az íriszszkenner



|

A Samsung sokat fektet az íriszszkennerekbe - a technológia nagyon biztonságos zárolási módszer.

Hirdetés

A Samsung sokat fektetett az íriszszkennerekbe - a technológia a Galaxy Note 7-ben is helyet kapott, és úgy tűnik, hogy a DNS-elemzés után a legbiztonságosabb azonosítási eljárás lehet. 

Hirdetés

A Samsung és Kim Hyeong-seok szerint a DNS-vizsgálat hosszú és körülményes, ezért effajta információt igazából lehetetlen a hordozható eszközökön felhasználni. 

Az íriszszkennelés azonban egy olyan extra biometrikus azonosítási eljárás, amelynél egy a milliárdhoz az esélye annak, hogy a minta valaki máséval egyezik. 

A szkennelt mintát az ARM processzor egy biztonságos zónájában, olvashatatlan formában tárolják. Ezzel lesz összevetve a felhasználó tekintete, de a mintát semmilyen szervernek nem küldik tovább

A Galaxy Note 7-nél bevetett konfigurációt egyébként már egy másik dél-koreai cég, a Dongwoon Anatech is alkalmazza

A jövőbeli fejlesztéseknek hála a költségek csökkennek, az íriszszkenner pedig a középkategóriás okostelefonokba is eljut. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.