Hirdetés

A Lenovónak nem kell a Windows 10 Mobile



|

A Lenovo nem gyárt Windows 10-et futtató okostelefont, de az asztali rendszer mellett kitart.

Hirdetés

Gianfranco Lanci, a Lenovo működésért felelős igazgatója elárulta, hogy a Lenovo a jövőben semmilyen olyan okostelefont nem tervez kiadni, amelyen Windows 10 Mobile fut. 

Hirdetés

A döntés hátterében az áll, hogy a Lenovo nem hisz a Microsoft platform iránti elkötelezettségében. 

Lanci hozzátette a 2016-os Canalys Channel Forumon, hogy a Windows 10 asztali környezetben jól teljesít az üzleti szektorban, ugyanakkor a mobilpiacon nem akarnak építeni a rendszerre. 

A Windows 10 Mobile a tavalyi évben jelent meg, és bár jelenleg a harmadik legnagyobb mobilos operációs rendszernek számít, a statisztikák szerint olyannyira eltörpül az Android és az iOS uralma mellett, hogy gyakorlatilag kihalt platformnak tekinthető, mind a növekedését, mind a felhasználói táborát és a készülékek eladását tekintve. 

Idén több leépítést is végrehajtott a Microsoft mobilfronton, és több utalást is tett rá, hogy nem fektet már nagy hangsúlyt a mobilos rendszerére és az okostelefonjaira. 

Lesz vajon feltámadás? A pletykák egy zászlóshajónak számító Surface Phone-t említenek, amelynek a tényleges bemutatkozása azonban még mindig kétséges. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.