Hirdetés

A mobilfizetést segíthetik az íriszszkennerek



|

A szakértők szerint trend lesz az íriszszkennerből, és ennek köszönhetően a mobilfizetés is virágzik majd.

Hirdetés

A Samsung Galaxy Note 7 egyik nagy különlegessége az íriszszkenner, azonban az ABI Research szerint hamarosan jóval több készüléken lesz ilyesmi. 

Hirdetés

A szakértők azt jósolják, hogy 2021-re 300 millió okostelefon rendelkezik majd íriszszkennerrel. Az ujjlenyomat-olvasóval szemben ennek az előnye az, hogy érintés nélkül is fel lehet oldani a készüléket vagy éppen hitelesíteni egy mobilfizetést. 

Az ABI Research szerint az íriszszkennerek segítik majd zökkenőmentesebbé tenni a mobilfizetést, és egyben a biztonsági aggodalmakat is eloszlatják, majd virágzásnak indítják a mobilfizetést. 

Az első ilyen funkcióval rendelkező okostelefon a Fujitsu Arrows NX F-04G volt 2015 márciusában, majd jött a Microsoft Lumia 950 és 950 XL, a Nubia Prague S és a HP Elite x3. Állítólag a jövő évi iPhone is ilyen technológiával újíthat. 

Az ABI elemzői szerint az íriszszkennerek végül népszerűbbek lesznek, mint az ujjlenyomat-olvasók, és az olcsóbb eszközök is megkapják az újítást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.