Hirdetés

A Windows Phone halott



|

A Gartner eladási statisztikái azt jelzik, hogy a mobilos Windowsnak vége van.

Hirdetés

Egy ideje már a legnagyobb fanatikusok is próbálják elfogadni a mobilos Windows végét, azonban a Gartner legújabb eladási statisztikái megerősítették: a BlackBerry OS után a Windows Phone (Windows 10 Mobile ide vagy oda) is halott. 

Hirdetés

Az okostelefonok eladásai globális szinten majd 4 százalékkal emelkedtek az idei év első negyedévében. A Windows Phone piaci részesedése eközben egy év alatt 2,5 százalékról 0,7 százalékra zsugorodott. A BlackBerry rendszere 0,2 százalékon áll. 

A BlackBerry szereplése nem meglepő, elvégre már tavaly októberben eldöntötték, hogy nem lesz új SDK vagy API. A fejlesztők kihátrálásával nem maradt értelme a platformnak, a BlackBerry pedig az Androidban látja a túléléshez szükséges jövőt. 

A piaci szereplést látva a szakértők úgy vélik, a fejlesztők számára végképp semmi értelme támogatni a mobilos Windowst. 

Ennek ellenére kár lenne temetni a Microsoftot és a Windows 10 Mobile-t a mobilpiacon. Bár a jelek szerint több Lumia nem lesz, a pletykák alapján 2017-re készül a Surface Phone, ami akár érdekes meglepetést is okozhat. 

Addig is azonban kijelenthető: a mobilpiac kétszereplős maradt az Androiddal és az iOS-szel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.