Hirdetés

Amerikában gyárthatják az iPhone-okat



|

Donald Trump minden bizonnyal értékeli a hírt, amely alapján az Apple azt mérlegeli, hogy Amerikába költözteti az iPhone-ok gyártását.

Hirdetés

Donald Trump az elnökké választása előtt többször is kritizálta az Apple-t, például azért, amiért az a készülékeit nem Amerikában gyártja. A következő amerikai elnök egyik ötlete alapján 35 százalékos adót vethetnek ki az Amerikán kívül gyártott termékekre. Mindez persze arra kényszerítené az Apple-t, hogy hazavigye az eszközök gyártását. 

Hirdetés

A Nikkei Asian Review forrásai szerint az Apple már mérlegeli mindennek a lehetőségét. Az Apple állítólag a Foxconnt és a Pegatront is megkérte arra, hogy gondolják át a gyártás átköltöztetését. A beszélgetések már júniusban elkezdődtek, Trump megválasztása előtt. 

Állítólag a Foxconn készen áll arra, hogy egy terv keretében Amerikába költöztesse a gyártást. A Pegatron ezzel szemben nem partner a folyamatban, a magas költségek miatt. 

A jól értesültek szerint az iPhone amerikai gyártása megkétszerezné a termelési költségeket. Az Apple gondja mégsem ez, hanem, hogy bizonyos alkatrészeket egyelőre lehetetlen Amerikában gyártani. 

Tajvani iparági források szerint Donald Trump kényszeríti majd az Apple-t, hogy az iPhone alkatrészeinek egy részét Amerikában gyártsa. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.