Hirdetés

Átalakulhat a mostantól kínai Vertu



|

Kínai kézbe került az abszolút luxusmárka.

Hirdetés

Az angliai Vertu gazdát cserélt, és így a svéd EQT kezéből a kínai Godin Holdingshoz került át. Ezzel párhuzamosan Massimiliano Pogliani ügyvezető is távozott. 

Hirdetés

A Vertu eredetileg 1998-ban indult, a Nokia hozta létre azért, hogy meghódítsa a luxuspiacot, és olyan áron adjon készülékeket, amit csak kevesen képesek megfizetni (10 000 és 300 000 dollár között).

Az EQT 2012-ben 218 millió dollárért vette meg a céget, azt viszont nem tudni, hogy a Godin mennyit fizetett most érte. 

2002 és 2015 között egyébként 450 000 telefont adott el a Vertu, amelyek mindegyike kézzel készült Angliában. Ugyan mind luxuseszköz, hardveresen sajnos mindig le volt maradva a gyártó, és még az Androidra is csak 5 éves késéssel váltott a Symbianról. 

A kínaiaknak a jelek szerint nagy tervei vannak a Vertuval, és akár saját operációs rendszert is adhatnak hozzá. Azt nem tudni, hogy továbbra is kézzel készülnek-e majd Angliában az okostelefonok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.