Hirdetés

Az összes Galaxy Note 7-et deaktiválják a hónap végén



|

Jó ötlet lesz élni a Galaxy Note 7 cserelehetőségével, ugyanis az eddigi modelleket szeptember 30-án deaktiválják.

Hirdetés

Egy ideje már tudni lehet, hogy a Samsung minden eddig leszállított Galaxy Note 7-et visszahívott, és az összes modellt cseréli a potencionálisan hibás akkumulátorok miatt. Ez hetekbe telik majd, és legalább 2,5 millió eszközről van szó. A cseremodellek egyikében sem lesz a Samsung SDI-től származó akkumulátor. 

Hirdetés

A visszahívás menete országonként eltérő: Amerikában például könnyű Galaxy S7-re vagy Galaxy S7 edge-re váltani, és egy 25 dolláros ajándékkártya is jár. Van, ahol mindenképp meg kell várni a csere időpontját, és cserekészülék sem jár.

Használni azonban nem ajánlott a Galaxy Note 7-et a cseréig sem - a Samsung, valamint az amerikai Consumer Product Safety Commission is erősen javasolja mindenkinek, hogy azonnal hagyják abba az eszköz használatát

Aki valamiért mégsem vinné vissza a nemrég vásárolt Galaxy Note 7-es készülékét, az a jelentések szerint akkor sem tudja majd sokáig használni. A dél-koreai cég minden hibás egységet távolról deaktivál szeptember 30. után. Az érintett országokban tehát mindenkinek muszáj lesz cseréltetnie a készülékét. 

Magyarországon a Samsung keresi fel a Galaxy Note 7-vásárlókat - ha ez még nem történt meg, a 06-80-7267864 telefonszámon lehet érdeklődni. A csere várható időpontja szeptember 19. lesz. 

Frissítés:

A Samsung hivatalos állásfoglalása szerint szeptember 30. után nem lesznek deaktiválva a korábban leszállított modellek. Amennyiben mégis így dönt a gyártó, arról a weboldalán keresztül értesíti a felhasználókat. Egyes felvetések szerint azért döntöttek a deaktiválás elvetése mellett, mert valószínűleg nem tudnak minden eladott készüléket a határidőig kicserélni, ami további problémákhoz vezetne. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.