Hirdetés

Az unalmas iPhone okozta a Galaxy Note 7 vesztét?



|

A Samsung illetékeseinek taktikázása okozhatta az akkus katasztrófát.

Hirdetés

Nem hétköznapi jelenség a kigyulladó okostelefon, a közismert gyártók vadiúj prémium eszközei esetében pedig szinte hallatlan. A Samsungnak most sikerült történelmet írnia, a gyártó globálisan 2,5 millió darab Galaxy Note 7 okostelefont hívott vissza, ugyanis az akkumulátoraik rövidzárlatosak lehetnek, ennek következtében pedig kigyulladhatnak. Csak néhány hete kapható a készülék, ám máris számos személyi sérülésről, sőt: jelentős anyagi károkról érkeztek beszámolók.


Hirdetés


A nagy kérdés persze az, hogy miként fordulhatott elő egy ilyen súlyos szériahiba. A Samsung a saját akkumulátorgyárát tette felelőssé az incidensért, azonban a Bloomberg belsős forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy valójában a cég menedzsmentje okozta a katasztrófát. Az illetékesek azt hallották, hogy "unalmas" lesz az Apple iPhone 7, így mindent megpróbáltak megtenni a legyőzése érdekében. Alapvetően is nagyon nehezen tartható határidőket adtak a mérnököknek, majd időközben több váratlan változtatás elvégzésére utasították őket.



Az egyik ilyen módosítás keretében 3000-ről 3500 milliamperre kellett növelniük az akku kapacitását, sejthetően a nagyobb kapacitású telep fizikailag is nagyobb méretű. Az USA fogyasztói termékek biztonságával foglalkozó bizottságának elnöke a múlt héten azt állította, hogy a készülék akkuja minimálisan nagyobb a tartórekesz által indokoltnál, így összeszorította azt. A kettő információt összekapcsolva fennáll a gyanú, hogy alapvetően talán nem is hibásak a Samsung SDI által gyártott akkuk, inkább a készülék nem megfelelő belső kialakítása tehető felelőssé a katasztrófáért.



Hírünk írásáig a Samsung nem kommentálta a Bloomberg beszámolóját.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.