Hirdetés

Böngészőháború törhet ki a Blackberryken?



|

Bétázik a Skyfire, többfüles böngészést ígér a RIM.

Hirdetés

A mobiltelefonokon egyelőre nem olyan éles versengés, mint a számítógépek piacán, de ez 1-2 éven belül nagyot változhat. Jelen pillanatban az alap- és okostelefonokon is az Opera különböző verziói a vezető böngészők, azonban az utóbbiak piaca valószínűleg nagy átalakulásokon megy át a közeljövőben.

 

blackberry-skyfire-beta.jpg

 

A most betörni készülő két nagy piaci szereplő a Skyfire és a Fennec (Firefox Mobile). A Skyfire-nek már elég régóta elérhető stabil verziója Windows Mobile 5/6 alapú és Nokia S60 3rd Editon rendszerrel felszerelt készülékekre, azonban a cég most bejelentette a RIM eszközeire szánt változatának publikus béta verzióját. A Fennec belátható időn belül nem fog indulni ebben a versenyszámban, így a RIM-nek legalább a rókával nem kell számolnia.

 

blackberry-os-5-bongeszo.jpg

 

Viszont a RIM sem ül a babérjain: a Blackberry OS 5.0 legutóbb kijött bétájában megjelent a többfüles böngészés lehetősége is - ennek a funkciónak az érkezéséről már 2007 júniusa óta tudunk, de eddig úgy tűnik még nem sikerült működőképes megoldással előrukkolniuk. A Boy Genius Report munkatársának személyes tapasztalatai szerint új füleket nyitni nagyon egyszerű, viszont a köztük való váltogatás nem a legegyszerűbb feladat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.