Hirdetés

Csak a Chrome-mal működik Androidon a Chrome Sync



|

Letiltották a harmadik felektől származó böngészőkben a funkcionalitást.

Hirdetés

A riválisokhoz jókora táborához hasonlóan a Google Chrome is régóta kínál adatszinkronizációs szolgáltatást, amelynek köszönhetően a különféle eszközökön használt Chrome böngészők között szinkronban tarthatóak a böngészési előzmények, a mentett jelszavak és könyvjelzők. A Google-fiókon keresztül történő szinkronizációért felelős komponens mindig is része volt a nyílt forráskódú Chromium projektnek, ennek megfelelően a szabadon használható motorra épülő böngészők könnyedén biztosíthatták ezt a funkcionalitást a felhasználóiknak.


Hirdetés


Az elmúlt hetekben megváltozott a helyzet. A harmadik felektől származó, Chromium-alapú böngészőket használók egyre nagyobb számban tapasztalták Android operációs rendszert alatt, hogy valamilyen oknál fogva nem működik az adatszinkronizáció. Elsőre mindenki valamiféle átmeneti üzemzavart feltételezett, azonban a Google most megerősítette, hogy egy nem részletezett biztonsági résnek köszönhetően egyszerűen letiltották szerveroldalon a harmadik felektől származó böngészők hozzáférését a szinkronizációs szolgáltatáshoz.



Ennél meglepőbb, hogy a Google nem tervezi a tiltás feloldását, így mostantól Androidon kizárólag a hivatalosan támogatott Chrome-ból lesz elérhető az adatszinkronizáció. Ez arra utal, hogy a kérdéses sebezhetőség a szolgáltatás kliensoldali kódjában volt megtalálható, szerveroldalon pedig nem lehetett megszüntetni. A biztonság érdekében dönthettek úgy az illetékesek, hogy kizárólag az ellenőrizhetően javított kliensoldali implementációkat engedik hozzáférni a szolgáltatás szerveroldali komponenséhez.


(Forrás: Ghacks)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.