Hirdetés

Csúcsmobillal térhet vissza az Android atyja



|

Az év közepén kerülhet piacra Andy Rubin új cégének első telefonja.

Hirdetés

Az okostelefonok iránt érdeklődők jó eséllyel hallották már az Andy Rubin nevet. A férfi az Android mögött álló eredeti vállalat egyik társalapítója volt, a Google 2005-ben vásárolta fel a céget. Rubin összesen kilenc évet töltött el a keresőcégnél, 2014 októberének végén mondott fel, hogy egy hardverekkel foglalkozó startup inkubátort alapítson.


Hirdetés


A Bloomberg beszámolója alapján Rubin a nagyon közeli jövőben visszatér a frontvonalba, méghozzá startupos szellemben. Az Essential névre keresztelt új cége elsősorban okosotthonos kütyük és okostelefonok tervezésével foglalkozik majd, a zászlóshajó termék pedig egy abszolút prémium okostelefon lesz. A mobil hardverének tervezése elvileg többé-kevésbé már befejeződött, folyik a Foxconnal való tárgyalás a tömeggyártásról. Ha minden jól megy, akkor az év közepén elérhetővé válhat a készülék.



Egyelőre keveset tudni a hardverről. A Bloomberg értesülései alapján a kijelzője szinte teljesen kávamentes lesz, így a panel átlója hiába nagyobb az iPhone 7 Plus-ban használt 5,5 hüvelykesnél, maga a készülék kisebb méretű az Apple mobiljánál. A hátlapja kerámiából készülhet, és elképzelhető, hogy lesz benne valamiféle 3D Touch-szerű funkció is.


Végül az egyik forrás szerint az Essential egy különleges porton is dolgozik. Az USB helyett használni kívánt, mágneses rögzítési módszert alkalmazó fizikai csatolófelület lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy hardveres kiegészítőkkel tuningolják az okostelefont; az egyik ilyen periféria egy 360 fokos kamera lehet. Remek kérdés, hogy mennyi értelme van erőltetni a koncepciót: egyrészt feltehetően senki sem akar egyedi csatlakozót látni a mobilján, másrészt pedig az LG G5 esetében sem mozgatta meg a vásárlók fantáziáját a bővíthetőség, vagy legalábbis annyira nem, hogy hajlandóak legyenek kinyitni érte a pénztárcájukat. Egyelőre nem úgy tűnik, mintha komoly igény volna az ilyen típusú modularitásra.


(Forrás: The Verge | Nyitókép: Joi Ito)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.