Hirdetés

Egy éve maradt az Apple-nek - túl drága az iPhone



|

Egy elemző szerint az iPhone 8 lesz az Apple utolsó nagy dobása, utána lehetetlen helyzetbe kerül, és csökken majd a kereslet az iPhone-ok iránt.

Hirdetés

Jövőre ünnepli az Apple iPhone sorozata a tizedik évfordulóját, ennek alkalmából pedig megpróbál majd nagyot gurítani az Apple. Bár a legutóbbi pletykák szerint a három verzióból csak egy, a prémium lesz igazán különleges (üveg házzal, gyorstöltéssel, virtuális home gombbal és keret nélküli OLED kijelzővel), mindenképp nagy váltás lesz jövőre. 

Hirdetés

Az Oppenheimer elemzője, Andrew Uerkwitz azonban úgy véli, hogy ez lesz az Apple utolsó dobása. Szerinte jövőre a csúcsra ér az iPhone iránti kereslet, 245 milliós eladási számmal. 

Míg a tizedik születésnap bravúros eredményeket hoz, addig az elemző szerint gyászos lesz az iPhone következő évtizede. A szakértő azt mondja, hogy a fogyasztók 2017-tel kezdődően elkezdik majd elkerülni azokat a magas vételárakat, amelyeket az Apple is kér a vásárlóktól. 

A helyzetet tovább mélyíti, hogy nincs elég új hardveres funkció, valamint az iPhone már teljesítményben sem nyújt többet, mint sok riválisa. Mindezt egyben nézve az Apple részéről nem lesz indokolt, hogy még tovább emelje az iPhone-ok árait a jövőben. 

Az elemző és a cége szerint az Apple egy évtizedes lejtőn indul el az iPhone 8 után, de ugyanezt hangoztatta James Cakmak és a Monness Crespi Hardt is. 

Az Apple-nek nem kedvez az sem, hogy az IDC szerint 2015-ről 2020-ra a használt okostelefonok piaca a triplájára nő. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.