Hirdetés

Egyre több okostelefonon lesz ujjlenyomat-olvasó



|

2017-ben tovább emelkedik az ujjlenyomat-olvasóval ellátott okostelefonok aránya a piacon.

Hirdetés

Az idei évben az ujjlenyomat-olvasó szenzorok 40 százalékos arányban vannak jelen az okostelefonok piacán, azonban a Digitimes forrásai szerint 2017-ben ez az arány már 50 százalék fölé emelkedik

Hirdetés

Az iparági megfigyelők szerint 2015 óta folyamatosan emelkednek az igények az okostelefonokban található ujjlenyomat-olvasók iránt. Akkor még csak 20 százalékos arányban voltak jelen a kategóriában. 

Mivel egyre több olcsó készülékben is megtalálható ez a funkció, ezért nem lenne meglepő, ha a jövő évvel kezdődően gyakorlatilag alapfelszereltségnek számítana egy új mobilnál. 

Úgy tudni, hogy a kínai és a tajvani szenzorgyártók is nagy megrendeléseknek örülhetnek, és felzárkóznak a nemzetközi riválisokhoz. A két országból származó szenzorok eladásai több mint 100 százalékot emelkedhetnek egyetlen év alatt. Bár a szenzorok ára már most 3 dolláros rekordmélységbe csökkent, a jövőben a 0-hoz közelít majd. 

Minél szélesebb körben használnak egy-egy technológiát, annál olcsóbb lesz gyártani, és még elterjedtebb lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.