Hirdetés

Elbúcsúzik a Windows Phone 8-tól a Skype



|

Októbertől kezdődően nem lesz támogatott a mobilos rendszer.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt kevesek nagy meglepetésére a Microsoft részlegesen kapitulált az okostelefonos piacon. Ugyan a vállalat továbbra is készít Windows 10 Mobile rendszerű mobilokat, és ezek továbbra is elérhetőek lesznek a fogyasztók számára, azonban mostantól a vállalati igények kiszolgálására fókuszálnak a redmondiak, reklámozni is csak a cégeknek fogják az új termékeket.


Hirdetés


A Microsoft ma újabb kellemetlen hírrel szolgált a régebbi készülékeinek bizalmat szavazottak számára: nem elég, hogy pont a legnépszerűbb Windows Phone 8-as Lumia mobilok nem kapták meg a Windows 10 Mobile rendszert, de 2016 októberében a Skype támogatása is megszűnik az előző generációs platformon. Egyelőre nem világos, hogy mi fog történni a kérdéses időpont után. Elképzelhető, hogy a támogatás megszűnése ellenére a Windows Phone 8-as alkalmazás legutolsó verziója határozatlan ideig letölthető marad a Windows Áruházból, és működőképes marad. A helyzet tisztázásakor természetesen beszámolunk majd a részletekről.



Idén októbertől kezdődően a következő platformokat fogja támogatni a Skype: Windows XP / 7 / 8, Windows 10, Windows 10 Mobile, Mac OS X Yosemite+, Apple iOS 8+, Google Android 4.0.3+, Linux, webes felület.


(Forrás: Windows Central, Skype blog)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.