Hirdetés

Ennyibe kerül valójában a Google Pixel XL



|

285 dollárba kerül legyártani egy Pixel XL-t - árazás terén is az Apple és a Samsung riválisa lett a Google.

Hirdetés

A Google a Pixel és a Pixel XL készülékekkel nem csak minden tekintetben felzárkózott az Apple és a Samsung legjobb termékeihez (bár ezt igazából már a Nexus 6P-vel is megtette), ezúttal már árazásban is a két riválist vette alapul. 

Hirdetés

Sok Nexus-rajongó számára okozott ez bosszúságot, elvégre a Pixel széria nem a kiváló ár-érték arányról szól közepes áron. 

Az IHS Markit szakértőinek hála pedig az is kiderült, hogy egy Pixel XL-t mindössze 285 dollárba kerül legyártani - ez készülékenként 485 dolláros nyereséget jelent. Ugyan ez elsőre soknak tűnik, valójában pont ilyen arányokkal dolgozik az Apple az iPhone 7 Plusnál és a Samsung a Galaxy S7 edge-nél. 

A gyártási költségek azért is kísértetiesen hasonlóak, mert az ellátólánc nagyon hasonló alkatrészeket biztosít a gyártóknak, továbbá a specifikációkban sincs túl sok eltérés - mindegy, hogy milyen márkáról van szó. A Pixel széria a csúcskategóriát célozta meg, amit árazásban is tükröz a sorozat. 

Európában a 32 és a 128 GB-os Pixel és Pixel XL 759 és 869, valamint 899 és 1009 euróba kerülnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.