Hirdetés

Ez lesz a Galaxy S8-ban



|

A 10 nm-es Exynos 8895 lapka az ARM legújabb, Mali-G71-es GPU-jával dolgozhat a készülékben.

Hirdetés

A jelentések szerint Dél-Koreában a Samsung LSI egyik dolgozója bizalmas információkat akart eladni a gyártó közelgő 14 és 10 nm-es lapkáiról a kínai versenytársaknak, amiért a hatóságok letartóztatták. Ennek ellenére több információ is kiszivárgott a Galaxy S8 processzoráról. 

Hirdetés

Már tudjuk, hogy a készülékben egy 10 nm-es SoC kap helyet, a SamMobile pedig további információkat is be tudott gyűjteni

Ezek alapján a Galaxy S8 a 10 nm-es Exynos 8895-ös SoC-t használja majd, aminek a munkáját az ARM legújabb, Mali-G71-es grafikus vezérlője segíti. Ez állítólag gyorsabb, mint a Qualcomm 10 nm-es Snapdragon 830 lapkakészleténél bevetett GPU. 

A Mali-G71 az új Bifrost architektúrára épül, és úgy tervezték, hogy a 4K-t és a VR-tartalmakat is zökkenőmentesen vigye. Támogatja az olyan technológiákat, mint a Vulkan, az OpenGL ES 3.2, a GPU Computer és az Android RenderScript. A grafikus mag 850 MHz-en ketyeg. 

Ilyen erős GPU mellett nem lehet elvetni azt a pletykát sem, amely alapján a VR miatt már 4K-s kijelzővel jön a Galaxy S8. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.