Hirdetés

Ezért marad le sok készülék a Nougatról



|

Sok korábbi okostelefonra azért nem lesz Android 7.0, mert a Qualcomm nem frissíti a lapkakészletei grafikus drivereit.

Hirdetés

Egy ideje már megjelent az Android Nougat verziójának a végleges kiadása, azonban a nem Nexus okostelefonokra várhatóan csak a következő 3-8 hónapban juthat el. És lesz nagyon sok modell, amire el sem jut. 

Hirdetés

Az HTC One M8-at vagy a Google Nexus 5-öt például bár nem támogatja többé a gyártója, az eredeti problémát az okozza, hogy a Qualcomm nem hajlandó frissíteni a grafikus drivereit a Snapdragon 800 és a Snapdragon 801 processzorain. Ez önmagában megmagyarázza, hogy miért nem lesz Android 7.0 ezekre az eszközökre. 

A Qualcomm döntése így a Samsung Galaxy S5-öt, a Samsung Galaxy Note 3-at, az LG G3-at és a Sony Xperia Z3-at is érinti, többek között. 

A legtöbb valószínűleg gond nélkül tudná futtatni a Nougatot, de ezt már sosem tudjuk meg. Még ha a Qualcomm frissítené is a drivereket, akkor sincs garancia arra, hogy a gyártók frissítenék a régebbi készülékeiket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.