Hirdetés

Ezért robbanhat fel az új Galaxy Note 7



|

A szakértők több magyarázattal is szolgáltak - vajon miért kap lángra az új modell is?

Hirdetés

Amikor a Galaxy Note 7 először kezdett el felrobbanni, minden figyelem a hibás akkumulátorokra terelődött. Ezeket furcsa módon épp a Samsung gyártotta, állítólag túl nagy nyomást gyakoroltak a cellákra. A kínai ATL az eszközök 30 százalékába gyártott akkut, amelyek biztonságosnak tűntek. 

Hirdetés

A cseremodellek akkumulátorát ezért az ATL gyártotta le, azonban az új Galaxy Note 7-ek is sorra lángra kapnak. Ez sokak szerint arra utal, hogy nem csak az akkuval van gond

A Carnegie Mellon Egyetem egy adjunktusa, Venkat Viswanathan arra tippel, hogy az akkumulátor feszültségszabályozó rendszere lehet a hibás. Azt is hozzátette, hogy a helyzetet súlyosbítja, hogy alacsony minőségű anyagot használtak fel a cellákban. 

Cho Jae-phil, a Future Batteries Research Center igazgatója pedig azt mondja, hogy amikor a cseremodellekhez rövid időn belül kell nagy számú akkumulátort legyártani, akkor a minőséggel lehetnek bökkenők. A rövid idő alatt végrehajtott sorozatgyártás arányosan több minőségi hibával jár. 

Az elemzők szerint a Samsung számára némileg jó hír, hogy mindez nem a Galaxy S szériával fordult elő, amelyből háromszor annyit vásárolnak az emberek. 

A Samsung azonban a Galaxy Note 7 után sem nyugodhat meg, ugyanis néhány Galaxy S7 edge is lángra kapott az elmúlt időszakban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.