Hirdetés

Gépi tanulásra is képes lesz a jövő okostelefonja



|

A Google és a Movidius együtt dolgoznak a funkció internet nélküli működésén.

Hirdetés

Már ma is vannak olyan okostelefonos appok, amelyek segítségével a kamerát egy tárgy felé fordítva információt kaphatunk a konkrét dologról. Ehhez persze internet is kell. 

Hirdetés

A Google és a Movidius azon dolgoznak, hogy ezt a funkciót a mobileszközökre alapból is elhozzák, de internetkapcsolat nélkül. A Google ezentúl licenceli a legújabb chipet és a szoftvert. 

A Movidius alacsony fogyasztású lapkái sokkal takarékosabbak a legenergiahatékonyabb processzoroknál is, amelyeket a neurális hálózatokhoz vagy gépi tanulásra szánt rendszerekhez alkalmaznak. 

Ezek a rendszerek képesek megtanulni dolgokat, amelyeket korábban nem tudtak. A lényeg az, hogy ha például a macskákról van szó, a rendszer ezernyi képet dolgoz fel, hogy fogalma legyen róla, miről is van szó - ezután pedig képes legyen olyan macskákat is felismerni, amelyeket nem mi mutattunk meg neki. 

A meglévő technológia okostelefonon vagy táblagépen igen lassú lenne, és az üzemidőt is alaposan megrövidítené. A Movidius MA250-es lapka viszont elég takarékos az ultrakompakt kütyükbe is. 

Sajnos nem tudni, hogy mikor látunk ilyen chipet egy új készülékben - az is lehet, hogy az üzleti vonalra koncentrálják majd a fejlesztéseket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.