Hogyan találjuk meg elveszett okostelefonunkat, ingyenesen?

Egy elveszett telefon sokszor elveszett barátokat, barátnőket is jelenthet. Most az Androidosoknak adunk néhány tippet.

Telefont elhagyni soha nem jó, mert még ha a készülék maga esetleg nem is egy értékes darab, de rajta a telefonszámok, SMS-ek, képek, videók, sokszor pótolhatatlan értéket képviselnek. Arról nem is beszélve, hogy egy előfizetéses SIM esetében a megtaláló által hívott 90-es számok nem csak őt repítik az egekbe, hanem a számlánk összegét is. Éppen ezért nem árt tudni, hogy miként találhatjuk meg gyorsan, hatékonyan és ingyenesenaz elkallódott készüléket. Legalábbis Androidos esetben.

Hogyan találjuk meg elveszett okostelefonunkat, ingyenesen? 1

Plan B: ez a szoftver akkor is segítséget nyújt, ha a baj már megtörtént, és a droidunkra nem telepítettünk semmilyen nyomkövetőt. A Plan B-t ugyanis távolról is telepíthetjük, amihez annyit kell tennünk, hogy belépünk az Android Marketplace-re, és a távoli letöltést választjuk. Amennyiben ez megtörtént, hamarosan egy e-mailt kapunk, amiben hasznos közelítéssel szerepel a szökésben lévő okostelefon helye. Innen beszerezhető.

Hogyan találjuk meg elveszett okostelefonunkat, ingyenesen? 2

Where is My Droid?  egy előre beállított, titkos szó SMS-ben történő elküldésével GPS-alapú helymeghatározással megkapjuk a szélességi-és hosszúsági koordinátákat, melyeket a Google Maps-on jelölve is megtalálunk. Az alkalmazás plusz szolgáltatása, hogy ha némítva hagyjuk el a telefonunkat, egy szintén titkos szót tartalmazó SMS küldésével a leghangosabb csengetést tudjuk aktiválni az elveszett telefonon, így a helyszínen hívogatva a készüléket, jó eséllyel fogjuk meglelni. Mindezek mellett a WhereIsMyDroid.com-on keresztül, irányítás alatt tarthatjuk a telót, sőt, értesítést kaphatunk a SIM-kártya cseréről is. Innen tölthető.

Hogyan találjuk meg elveszett okostelefonunkat, ingyenesen? 3

Prey Anti-Theft:nagyban hasonlít az előző alkalmazáshoz. Amennyiben telepítettük, GPS + WiFi helymeghatározásra van lehetőségünk, SIM csere után is, valamint riasztót állíthatunk be, ami az eszköz "hangoskodását" idézi elő. Mindezek mellett uninstall védelemmel is rendelkezik, illetve figyelmeztető üzenetet küld a gondterhelt gazdának. Innen beszerezhető.

Hogyan találjuk meg elveszett okostelefonunkat, ingyenesen? 4

AntiDroidTheft:társaihoz hasonlóan, GPS alapon szolgáltat információt magáról, de van extrája is, mégpedig az, hogy használja a telefon kameráját, mellyel távoli eléréssel tudunk képet készíteni, és elküldeni magunknak egy előre beállított e-mail címre. Kétségtelen, hogy ez egy igen hasznos funkció, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a telefon alapvetően valamelyik lapjára esik, tehát jó eséllyel az égboltot, vagy a pofára borult készülék takarása miatt totál sötét képet fogjuk megkapni. Az AntiDroidTheft az egyik legrégebbi kereső alkalmazás, így volt már ideje bizonyítani.

Hogyan találjuk meg elveszett okostelefonunkat, ingyenesen? 5

Ezekkel az alkalmazásokkal tehát van lehetőség megtalálni az eltűnt telefont még akkor is, ha a becsületes megtaláló időközben SIM-kártyát cserélt benne. Remélhetőleg huzamosabb időre nem kapcsolja ki, mert akkor nagyobb a gáz.

Ezért nincs vezeték nélküli töltés az idei Nexusokban

Három faktor játszott kulcsszerepet a döntésben.

Tíz jó mobiljáték a hűvös őszi estékre

Összegyűjtöttünk tíz, talán kevésbé ismert, de tartalmas programot Android és iOS tulajoknak.

comments powered by Disqus