Hirdetés

Így alázza a mezőnyt kamerában a Google Pixel



|

Nem csak a Google, a neves DxOMark szerint is a Pixel a valaha volt legjobb mobilos fényképező - eláruljuk, hogy miért.

Hirdetés

Erős napfényben már nagyon sok okostelefon képes figyelemreméltó teljesítményre, azonban az apró részletek, a kevés fény, a beltéri és az éjszakai környezet még a legtöbb idei zászlóshajón is kifoghatnak. Aki mélyebben tanulmányozta a különböző kamerás teszteket, az tudja, hogy a Google Nexus 6P és Nexus 5X okostelefonjai nem csak a remek hardver, hanem az ügyes HDR+ mód miatt is képesek voltak a teljes mezőnyt lehagyva meglepően zajmentes, tiszta és világos eredményt produkálni nagyon kevés fény vagy gyors mozgás mellett is. Bár a kép készítése után egy rövid ideig várni kell annak a feldolgozására, az eredmény több mint látványos más készülékekkel szemben. 

Hirdetés

A Google ezt fejlesztette tovább a Pixelnél, amely a Google mellett a neves DxOMark szerint is a valaha volt legjobb mobilos fényképező. A szakértők szerint a rosszul megvilágított helyeken is kiváló részletességet és alacsonyt zajt ígér a Pixel és a Pixel XL. Mi a titok a remek hardveren kívül? 

A Pixel nagy újítása az, hogy a fentebb említett HDR+ módot fejlesztette még tovább a Google. A fotó készítésekor több RAW képet kombinál közel valós időben a rendszer, amelyekből egy nagyon alacsony zajszinttel és kiterjesztett dinamikus tartománnyal rendelkező JPEG készül. 

A Pixelnél az Auto HDR+ mód alapból aktív, vagyis az eszköz dönti el, hogy mikor veti be a szoftveres segítséget. Az alacsony fényviszonyok mellett a gyorsabb mozgásoknál is messze átlag feletti eredményre képes. A DxOMark kitért rá, hogy bár több gyártó is próbálkozott már hasonlóval, a Google messze az élen jár. 

A Nexus 6P-vel és a Nexus 5X-szel szemben a Pixel és a Pixel XL nagy előnye az erősebb hardver, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy jóval gyorsabban dolgozza fel a HDR+ tartalmakat a készülék - gyakorlatilag azonnal, még sorozatban is. 

Természetesen sok további érdekesség jellemzi a Pixelek kameráit, az intelligens sorozatfelvétel mellett például meglepően jól működő elektronikus stabilizáció. 

Az összehasonlító jellegű tesztekre persze még egy darabig várni kell, de a HDR+ tudását kevés fény mellett jól mutatja például ez a tesztsorozat

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.