Hirdetés

iPhone 7: drága lesz egyszerre tölteni és zenét hallgatni



|

Lightning portos headset és töltő csatlakoztatható a mobilhoz a Belkin adpterével.

Hirdetés

A héten bemutatott Apple iPhone 7 és iPhone 7 Plus mobilok elsősorban azzal kavarták fel az okostelefonok piacán az állóvizet, hogy eltűnt róluk a standard 3,5 mm-es hangkimenet, így vezetékes füleseket csak Lightning-porton lehet csatlakoztatni hozzájuk. Az indulatok csillapítása érdekében az Apple csomagol a mobilok mellé egy Lightning-Audio Jack adaptert, azonban ettől még nem lesznek vezetékes fülessel való zenehallgatás közben tölthetőek az okostelefonok. Ehhez az Apple 18 ezer forintos dokkolóját is meg kell vásárolni.


Hirdetés


No de mi van akkor, ha nem csak a töltő, de a használni kívánt füles is Lightning csatlakozót használ? Ehhez most a Belkin jelentett be egy adaptert. A Lightning Audio + Charge RockStar egy szimpla splitter: csatlakoztatni kell a telefon Lightning-portjához, majd az alsó műanyag részébe bedugható a töltőkábel és a fejhallgató. Az adapter használatával nem emelkedik a töltési idő, továbbá headset csatlakoztatása esetén a mikrofon és a hívásfogadó gomb is rendben működnek.



A napokon belül piacra kerülő termék negatívumát a 40 dolláros, azaz nettó 11 ezer forintos ára jelenti. Ahhoz képest mindenképp nagyon sokba kerül, hogy a funkcionalitását eddig ingyen nyújtották az iPhone mobilok.



Sajnos a dedikált hangkimenet száműzése hamarosan trenddé válhat a telefonpiacon, az Intel nagyon szeretné rávenni az androidos készülékek gyártóit a klasszikus hangcsatlakozó nyugdíjazására.


(Forrás: The Verge, Belkin | Nyitókép: Georgie Pauwels)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.