Hirdetés

Itt a vége az okosóráknak?



|

A Motorola nem tervez frissítést, a többi cég is kihagyott egy-két generációt és a kereslet sem indokolja a nagy hajtást: mi lesz az okosórákkal?

Hirdetés

Mekkora biznisznek indult! Az okosóráktól mindenki hatalmas sikert várt, sőt, még annál is többet. Sokan már azt rebesgették, hogy az okosórák egyszerűen feleslegessé teszik a mobiltelefonokat, és olyan terveket is láttunk, hogy az okosóra egy ötletes kivetítővel egyben mobiltelefon is lesz. De hol tartunk most? Mi lett az ígéretekből és várakozásokból?


Hirdetés


Kudarc

Ahogy azt már pár nappal ezelőtt olvashattátok nálunk is, a helyzet nem ennyire rózsás. Ahelyett, hogy a mobilgyártók átnyergeltek volna okosóra gyártásba, inkább kiszállnak belőle. A Huawei, Sony, LG és a többi nagyobb gyártó az idei szezonra már nem mutatott be új modellt és legutóbb a Motorola is kijelentette, hogy az egyébként egészen sikeres Moto 360-nak sem lesz utódja.



Az okosórák hiába kaptak egyre több funkciót, jobb kijelzőt és hosszabb üzemidőt, még mindig nem tudták meggyőzni a felhasználókat, vagyis nem eleget. A Samsung ugyan megjelent Gear S3-as órájával, ami egyébként a saját OS-sel nagyon jól sikerült, de ha jobban megnézzük, az S2-höz képest túl sokat nem változtattak rajta - vélhetően már közel készen volt a fejlesztés, amikor bejöttek a nem éppen pozitív eladási adatok.



Fitnesz-stop

De a fitnesz karkötők világa sem dübörög úgy, mint ahogy azt tervezték. Ugyan az olcsóbb eszközökre még van kínálat, ám itt a kínai dömping teljesen beterítette a piacot. A professzionális sportolók is megtalálták számításukat, a hétköznapi használatra pedig már tavaly is elegendően jó eszközöket lehetett kapni annyira, hogy a tulajdonosok ne akarják évente leváltani azt.



A fejlesztés hiánya

A Google ugyan javában készül az Android Wear 2-vel, az Apple sem hagyta el a piacot, de látszik, hogy egyik cég sem fektet túl nagy erőket a fejlesztésbe. Pedig erre nagy szükség lenne, méghozzá forradalmi újdonságokra.



A felhasználók még könnyebb készülékeket szeretnének még pontosabb szenzorokkal, barátságosabb kezelőfelületen több funkcióval és ami a legfontosabb, drasztikusan megnövelt üzemidővel. Legyen akár okosóra-tulajdonos vagy csak aktívan mobilozó, sok felhasználó azért nem kóstol bele az okosórák világába, mert a telefonja mellett az óráját már végképp nem szeretné 1-2 naponta tölteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.