Hirdetés

Jobb videolejátszást ígér az androidos Chrome 52



|

A leforgalmazott adatmennyiség is jelentősen csökkenhet.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt megkezdődött a Google Chrome 52 androidos verziójának terjesztése, hamarosan az összes felhasználóhoz megérkezik a frissítés. A keresőcég tájékoztatása alapján érdemes lesz rászánni az abszolút minimális fáradtságot az új verzióra telepítésére, ugyanis jelentős optimalizációkat kaptak a böngésző videolejátszásért felelős komponensei.


Hirdetés


Az elmélet szerint a Chrome 52-től kezdve sokkal gyorsabban töltődnek majd be a webes videók, továbbá a lejátszási teljesítményük is javult, simábban jelennek meg. Utóbbi elsősorban a belépőkategóriás eszközöket használók számára lehet kiváló hír. Az optimalizációk mellékterméke, hogy a videolejátszás kevésbé terheli majd az akkut, bár érzésünk szerint ezen a téren nem érdemes csodára számítani.



Végül megemlítendő, hogy az androidos Chrome Adatforgalom-csökkentő szolgáltatása már a videók esetében is működhet, akár 50 százalékkal is mérséklődhet a mozgóképek lejátszása közben leforgalmazott adatmennyiség. Az adatforgalom csökkentését manuálisan kell bekapcsolni a Chrome beállítómenüjében.


(Forrás: 9to5Google, Google | Nyitókép: TechCrunch)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.