Hirdetés

Jön a háttérbeli videolejátszás az androidos Chrome-ba



|

Végre hallgatható lesz többek közt a Youtube-videók hangja.

Hirdetés

Ősi adósságot törlesztve a Google bejelentette, hogy a Chrome 54 böngésző androidos változata képes lesz lejátszani a háttérben éppen futó HTML5-ös videók hangját. Ennek köszönhetően a mobilozók böngészés, vagy más alkalmazások használata közben is hallgathatják majd a mozgóképek hangsávját, sőt: a kijelző kikapcsolása esetén sem szakad meg a hang lejátszása. Azt nem tudni, hogy az androidos Youtube kliensprogram mikor kaphatja meg a teljesen alapvetőnek tekinthető funkciót.


Hirdetés


A beszámoló alapján a Chrome 54 újdonsága nem csak a Youtube, hanem bármilyen HTML5-ös videót kiszolgáló webhely esetében működik majd, a webfejlesztőknek elméletileg nem kell semmilyen extra kódot írniuk a webhelyeik kompatibilissé tétele érdekében. Ettől függetlenül érdemes megismerkedniük a Page Visibility API működésével, ezzel ugyanis detektálhatják a háttérben történő videolejátszást, így például leállíthatják és visszakapcsolhatják a weblapjaikba ágyazott scriptek futtatását.



(Forrás: Ghacks, Chromium blog | Nyitókép: Yacine Petitprez)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.