Hirdetés

Jönnek a 8 GB RAM-mal szerelt okostelefonok



|

Az SK Hynix bemutatott egy 8 GB-os LPDDR4X DRAM modult, amely az idei okostelefonokba kerül.

Hirdetés

A windowsos PC-k nagyja még mindig csak 4 GB RAM-mal érkezik, sőt, van amiben még ennél is kevesebb van. Azonban az okostelefonoknál már idén a 8 GB RAM lesz az új etalon. 

Hirdetés

A korábbi pletykák alapján a LeEconak kellett volna az első ilyen okostelefont bemutatnia, azonban ez elmaradt. Az ASUS viszont elvitte a CES-re a Zenfone AR-t, amely a világ első 8 GB RAM-mal szerelt okostelefonja. 

Az idei év többek között erről a váltásról szól majd. Az SK Hynix ugyanis bemutatta a 8 GB-os LPDDR4X DRAM modulját, amelyet okostelefonokba szán. 

A cég szerint nem csak több memóriát kínálnak, mint a piacon jelenleg bármi, hanem még 20 százalékkal hatékonyabbat is, mint az LPDDR4. 

A jelenlegi appok döntő többségének persze még a 4 GB RAM is túlzás, azonban a több RAM-nak hála általánosságban javulhat a multitasking. Emellett értelemszerűen a fejlesztők előtt is megnyílik az út ahhoz, hogy valami jobbat alkossanak. 

A Zenfone AR például az első készülék, amely a Google Daydream VR-platform mellett a Google Tango AR-platformot is támogatja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.