Hirdetés

[Frissítve] Kaszát kapott a Project Ara moduláris mobil



|

Talán csak külső licencelők menthetik meg a Google eddigi munkáját.

Hirdetés

A Reuters exkluzív értesülései alapján a Google leállította a Project Ara moduláris okostelefonon való munkát. A hírek szerint a vállalat hardveres fejlesztésekkel foglalkozó részlegének vezetője valamilyen oknál fogva újraszervezi az egész divíziót, az Arát pedig nem tartotta elég életképesnek ahhoz, hogy a jövőben erőforrásokat biztosítson a fejlesztéséhez.


Hirdetés


A fejlemény végső soron nem túlságosan meglepő, az asztali számítógépekhez hasonlóan összelegózható okostelefonok ötlete hardveresen és szoftveresen is nehezen kivitelezhető, főként ha figyelembe vesszük a piaci realitásokat. Ettől függetlenül a Google idén májusban még semmi jelét sem adta a projekt mögüli kihátrálásnak, sőt: részletes tervet dolgozott ki, amely alapján idén ősszel vált volna elérhetővé a fejlesztői készlet, a fogyasztói piacon pedig 2017-ben válhattak volna elérhetővé a Project Ara mobilok építéséhez szükséges modulok.



A spekulációk szerint valószínűleg csak akkor folytatódhat a munka az Arán, amennyiben egy érdeklődő hardvercég hajlandó valamiféle licencmegállapodás keretében átvenni a stafétabotot a Google-től. A keresőcég hírünk nem kommentálta a Reuters beszámolóját.


Frissítés: a Google egyik szóvivője megerősítette a VentureBeatnek, hogy tényleg vége a Project Arának.


(Forrás: Ars Technica)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.