Hirdetés

Kiterjedt nyomozást folytat a Samsung



|

Nem csak az akkumulátort vizsgálják a Galaxy Note 7 visszahívása kapcsán.

Hirdetés

A Samsung mindent megtesz, hogy rájöjjön, mi áll a Galaxy Note 7-tel kapcsolatos problémák hátterében. Továbbra sem tiszta, hogy mely ok vagy okok vezettek a kialakult helyzethez, és hogyan csúsztak át a minőségi ellenőrzéseken. 

Hirdetés

Mint kiderült, a Samsung már kicserélt 1,47 millió Galaxy Note 7-et biztonságosnak hitt modellekre, amikor megtette a következő felfedezést. Az akkor összesen 119 jelentett tűzesetből 90 készüléket tudtak begyűjteni. Ebből 55-nél az akkumulátor okozta a tüzet, 19 esetet tovább vizsgálnak. Amikor erre rájöttek, azonnal elindították a második visszahívást. 

A gyártó azt mondja, hogy nem csak az akkumulátorok gyártási folyamatát tekintve nyomoz - mint először tette -, hanem kiterjeszti a vizsgálatot egyéb hardver és szoftveres körökben is, valamint az összeszerelést illetően. Minden olyan eshetőséget vizsgál, amely előidézhette a robbanásokat. 

A Samsung az amerikai és a dél-koreai hatóságokkal, valamint független szakértőkkel is együtt dolgozik a probléma felderítésében és abban, hogy a hasonlót elkerüljék a jövőben. 

Egyelőre úgy tűnik, hogy nem keresnek felelősöket, és nem akarnak senkit elbocsátani - Kwon Oh-hyun szerint előbb minden részletet tisztázniuk kell, csak azután dönthetnek arról, mi legyen a felelősökkel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.