Hirdetés

Láthatóak az Android mentései a Google Drive-ban



|

Végre átláthatóbbá vált, hogy miről és mikor készült utoljára mentés.

Hirdetés

Google-fiókos használat esetén az Android már nagyon régóta készít automatikus biztonsági mentéseket az eszközökön lévő egyes információkról, így készülékcsere esetén nem kell minden alkalmazást újból beállítgatni. Sajnos egészen eddig nehezen lehetett követni, hogy miről is készített mentést a mobil, továbbá mikor történt a legutóbbi adatmentés.


Hirdetés


A probléma most részben megoldódott, a kérdéses információk többé-kevésbé megtalálhatóak a Google Drive felületén. A webes verzió sajnos nem különösebben informatív, csak az eszköz nevét és a mentési időpontot mutatja, ezen túlmenően lehetőséget ad a mentés törlésére. Az androidos Drive kliensprogramban már egy picivel jobb a helyzet, megtekinthetjük a mentett alkalmazások listáját is.



A szisztéma előrelépésnek nevezhető, de fapados, nem elég informatív. Remélhetően a Google illetékesei az elkövetkező hónapokban dolgoznak majd még rajta, hogy teljesen egyértelművé váljon a felhasználók számára a biztonságban lévő adataik pontos köre.


(Forrás: 9to5Google | Nyitókép: William Brawley)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.