Még mindig a Blackberry OS a legbiztonságosabb

A Trend Micro szerint alaposan lepipálja riválisait a RIM megoldása.

Ritkán hallani jót az utóbbi két évben a Research In Motion háza tájáról, ám a Trend Micro nemrégiben kiadott „A fogyasztói mobil platformok üzleti felkészültsége” című jelentése alapján megállja helyét azon hit, miszerint a piacon lévők közül a Blackberry OS tekinthető a legbiztonságosabbnak.

Még mindig a Blackberry OS a legbiztonságosabb 1


A kutatók négy mobilos operációs rendszert pontoztak olyan szempontok alapján, mint például a rendszerbe épített alapvető biztonsági intézkedések hatékonysága, az alkalmazásokban tárolt adatok biztonsági szintje, a hitelesítések megbízhatósága, és a távoli menedzselhetőség.


A különféle tényezőket összesítve a Blackberry OS 7-es verziója 2,89 pontot kapott a teszten, ezt követi 1,7 ponttal az Apple iOS 5, a harmadik helyen 1,61 ponttal a Windows Phone 7.5 található, míg sereghajtónak 1,37 ponttal a Google Android 2.3-at hozták ki a kutatók.


A Trend Micro munkatársai a Blackberry OS-t a biztonsága és távoli kezelhetősége, az iPhone-t az eltávolítható háttértárának hiánya, a Windows Phone 7-et pedig a sebessége miatt magasztalták, míg az Android jórészt csak negatív kritikákat kapott.

Hívás HD minőségben: 3G az adatkapcsolaton túl

Mindhárom hazai mobilszolgáltató ingyenes szolgáltatása a széles sávú hanghívás, amely kizárólag saját ügyfelek között, valamint a technológiát támogató okostelefonok és 3G-hálózat használatakor működik.

Így lesz vicces a mobilos időjárás-jelentés

Mutatunk néhány időjárás-jelentő appot, amelyik vicces köntösben tálalja az információkat.

comments powered by Disqus