Hirdetés

Mobilok, amikre érdemes odafigyelni hóvégén



|

Közeleg a Black Friday és nem titkoltan a mobilok lesznek a slágertermékek. Itt van néhány modell, amire érdemes odafigyelni.

Hirdetés

Mobilt vásárolni soha sem ideális: mindig történik valami a piacon, egy új bejelentés, frissítés, akció, konkurenciaharc, ami miatt érdemes néhány hónapot várni. Például hamarosan itt a CES, vagyis a Consumer Electronics Show, ahol várhatóan megjelenik néhány új termék mobil fronton is, aztán rögtön utána a Mobile World Congress (MWC), ahol pedig egyenesen az ilyen eszközöké lesz a főszerep. Legkorábban mégis a Black Friday jön, ami a nagy akciók és leárazások napja, sőt, több cég már a Cyber Monday-t is megrendezi hazánkban. Lehet számítani jó néhány vonzó árleszállításra is a becsapós készletkisöprések mellett, de van néhány mobiltelefon, amire érdemes odafigyelni jobban is. Ezek nem a legújabb modellek, azonban mind a mai napig kiválóak a saját kategóriájukban és remélhetőleg a gyártók rugalmasan fognak bánni az árakkal hó végén.


Hirdetés


Lenovo Vibe S1 Lite

Már most, akció nélkül is vonzó telefon a Vibe S1 Lite, ugyanis jól néz ki, külsőre elegáns, az 5 colos IPS kijelző pedig full HD-felbontású. A telefonban egy Mediatek MT6753 SoC dolgozik, amihez 2 GB RAM és bővíthető, 16 GB-nyi tárhely kapcsolódik. Emellett vállalható minőségű, HDR-re is képes kamerát, vakuval felszerelt előlapi villanót és LTE-t is kapunk. Az Android 5.1-es készülék fő vonzereje az ára: 55-60 ezer forint magasságában megszerezhetjük. Amint ez az ár beesik 40-45 ezer forint környékére, nem igazán lesz ellenérvünk.



Samsung Galaxy A5 2016

A Galaxy A-szériával igyekszik a kínai nyomásnak ellenállni a Samsung a mobilpiacon. A Galaxy A5 idei kiadása határozottan szép telefon, követve a klasszikus Samsung Galaxy vonalakat. Az 5,2 colos, full HD-kijelző itt már Super-AMOLED, vagyis az egyik legjobb, és a Snapdragon 615-tel egy szinten lévő Exynos 7580 is kellően erős az Android 6.0-s rendszerhez (bár GPU-ban kicsit gyenge azért). A 2 GB RAM elégséges, a 16 GB tárhelyet pedig tovább is bővíthetjük. A telefon különlegessége még, hogy ujjlenyomat-olvasót is kapott a Home gombba építve, ami nagyon hasznos extra. A kamera egészen jó képeket lő, még optikai képstabilizátort is kapunk. Az LTE és a többi elvárható alapszolgáltatás mellé még gyorstöltés-funkció is jár, ami szintén jól jöhet. A telefon sokáig 100-110 ezer forint felett tanyázott, ám nemrég ez az ár beesett 90 ezerre és nem lennénk meglepődve, ha az akciók során 70 ezer forint magasságában miénk lehetne ez a szép, középkategóriás készülék.



Huawei P9

Végül egy igazi telitalálatot említenénk meg az idei mobil-felhozatalból. A Huawei nagyon jól eltalálta, mire is van szükség a felső, de nem abszolút csúcskategóriában. A P9 szép, kellően gyors, minden vezérlő minőségi, a kamera pedig különlegesen jól sikerült. Mindezért már eddig sem kellett túlságosan sokat fizetni, de nem lehetetlen, hogy a karácsony előtti akciók során a P9 lesz az egyik slágertermék. Ha sikerülne a 130 ezer forint körüli szintet elérnie a P9-nek, szuper vétellé neveznénk ki az amúgyis jó telefont. Ne feledjük, hogy a Huawei ehhez a telefonhoz 3 hónap termékcascot és 3 év teljes garanciát is ad, ami egyedülálló a piacon.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.