Hirdetés

Motorola ROKR E2 - A meg nem szerezhető ellenfél



|

Ez év januárjában mutatták be Hong Kong-ban a visszafogott sikert aratott ROKR E1 utódját. Sajnos a bemutatón nem vethettünk részt - ami még nagyobb gond, hogy a készüléket sem lehet megszerezni. Nekünk azért sikerült találni egy példányt.

Hirdetés

Mikor kiderül mi lesz a következő alanyom, mindig körbenézek a neten, hogy mit is tud, mire számítsak, milyen újdonságok vannak, amiket mindenképp ki kell próbálni. Ez esetben megint gondba kerültem. Ugyanis még a gyártó hivatalos amerikai oldalán sincs feltűntetve. Ezek után folytatódtak a meglepetések, szerencsére innen már a pozitívak kerültek túlsúlyba. Az ismerkedés A készülék elejét a 240x320 pixel méretű, 262 ezer színű TFT kijelző uralja, ez alatt kaptak helyet a szokásos gombok, kiegészítve egy zenegombbal. A ház bal oldalán a hangerőszabályzót és a zenelejátszó dedikált gombjait találjuk. A jobb oldalon kapott helyet a töltő csatlakozója, egy adatkommunikációra is megfelelő miniUSB foglalat személyében. Efölött van az SD kártya foglalata, a billentyűzár kapcsolója, illetve hangutasítás aktiválója. A felső rész közepén van a szabványos 3,5 mm-es jackaljzat. Hátul az 1,3mp-es kamera lencséje és a vaku kacsint ránk. A törtfehér és ezüst színek teljesen rendben vannak, főleg hogy sötétben fluoreszkálnak az oldalsó gombok, de az összeszerelés minősége nem tetszett, mert új készülék létére jobban recseg, mint a saját 2 éves telefonom.
Szolgáltatások A Hellomoto üdvözlőszöveg után a készenléti módban találjuk magunkat, itt a szokásos dolgok kaptak helyet. A térerő, töltöttség, szolgáltató és az óra mellett az aktuális zene címéről, előadójáról és az abból hátralévő időről kapunk információt. Az általunk definiált választógombbal léphetünk a főmenübe. Telefonkönyv A dinamikus memóriát használja, egy névhez 5 különböző számot és 2 e-mail címet rendelhetünk. Az elemeket csoportokba rendezhetjük és a 8 számgombhoz gyorshívást rendelhetünk, illetve minden elemhez tartozik egy hangminta, ami alapján hangutasítással hívhatjuk.
Ennek a rendszernek a működése jobban tetszik, mint a Nokiákban található hasonlók, mert a telefon megmondja, hogy mit tegyünk, és eligazítást nyújt. Azt, hogy a magyar nyelvvel hogy boldogul, sajnos nem volt lehetőségem kipróbálni, mert a készülékben csak angol és egy távol keleti talán kínai nyelvkészlet volt. Üzenetek: Nincs szétbontva külön az üzenetek írása pont, hanem attól függően, hogy miket használtunk dönti el a szoftver, hogy mms-t vagy sms-t küldünk. E-mail esetén az elektronikus levélcímet kell kiválasztani a küldés előtt. A beérkezett és mentett üzenetek is a dinamikus memóriában kapnak helyet. Angolul jól működő funkció, remélem, ha lesz magyar kiadás, abból sem hagyják ki az sms felolvasót, ami a fülhallgatós használatot könnyíti meg.
Multimédia Ebben a pontban kapott helyet a fényképezőgép, ami sajnos nem csinál túlzottan jó képeket, bár a vaku határozottan sokat javít a helyzeten. Van videófunkció is, de az majdhogynem használhatatlan minőségben működik. Itt találjuk még az FM rádió ikonját, amit csak külön e célra szánt headsettel lehet használni, minthogy nekünk ilyen nem volt, így ezt nem tudom véleményezni. Innen is előhívható a zenelejátszás, aminek a hangminősége nagyon tetszett, mind fülhallgatóval, mind kihangosítva. Igaz, ez csak addig volt így, míg be nem kapcsoltam a különböző hangszínszabályzókat. Lejátszási listát ugyan össze lehet állítani, de nekem csak úgy sikerült, ha külön minden egyes számot megnyitottam és hozzáadtam. Ez kissé nehézkes és főleg időigényes, minthogy a telefon nem túlzottan gyors. Az irodai eszközökben a szokásosak találhatók, mint naptár, számológép, valutakonverter. Ilyen fotókat készít
Végszó A címben utaltam az ellenfélre. Mégpedig azért, mert az E2-t a Nokia 3250 ellenfeleként tudjuk besorolni. A hangfunkciókat tekintve esetleg megállja a helyét, de sajnos a kidolgozatlanság és a lassú szoftver nagyon sokat ront az összképen. Az árát, illetve, hogy hol lehet kapni, nem tudom, mert semmilyen kínálatban sem találtam meg. A készüléket a Motorola hazai képviseletétől kaptuk kipróbálásra.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.