Hirdetés

Nem lesz elég iPhone 7



|

Hamarosan megérkeznek az új iPhone-ok, de alkatrészhiány miatt már az elején készletproblémákra számíthatunk.

Hirdetés

A jelentések szerint az, hogy az Apple visszafogott rendeléseket adott le, illetve, hogy probléma van a megfelelő mennyiségű alkatrészek legyártásával, készlethiányt eredményez majd, amikor az új iPhone-ok a piacra kerülnek. 

Hirdetés

A problémás alkatrészek közé tartozik a vízálló hangszóró és a dupla kamerát tartalmazó modul. 

A két elem gyártási nehézségei miatt a Yuanta Ivestment Consulting úgy becsüli, hogy júliustól decemberig csak 114 millió iPhone (az összes modell) készülhet el, a korábban várt 120 millió helyett. Ezen belül iPhone 7-ből 74 milliót gyárthatnak, ami passzol a korábban említett 72-78 millióhoz, továbbá valóban kevesebb a tavalyi 84 millió iPhone 6S-nél. 

Az Apple a Nikkei Asian Review szerint 15 százalékkal kevesebb lapkakészletet rendelt idén, mint tavaly, kijelzőből pedig 20 százalékkal kevesebbre adott le rendelést. 

Egy iparági forrás szerint nem lesz elég iPhone készleten, ha az Apple marad a tavalyi stratégiánál a készülékek piacra dobásával kapcsolatban. Evan Blass szerint egyébként szeptember 16-tól lesznek kaphatóak az idei modellek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.