Hirdetés

Nokia Lumia 900



|

Ritkán történik meg, hogy egy platform csúcskészüléke szinte a megjelenésének pillanatában kissé elavulttá válik.

Hirdetés

A Lumia 900-zal pont ez a csúfság történt meg, hiszen mire hazánkban a boltok polcaira került, a Microsoft bejelentette, hogy a hetes szériás készülékek nem lesznek majd Windows Phone 8-ra frissíthetők. Tesztünk szereplője így egy kapásra mostoha szerepbe került, ami vélhetően az eladásaira is kihatással lesz. Persze ez együtt járhat egy drasztikus áreséssel is, így a Nokia Lumia 900 lehet, hogy pár hónap múlva jó vétel is lehet. A készülék AMOLED ClearBlack képernyőjére ugyanis semmi panasz nem lehet, s így a hardveres kiépítésére sem panaszkodhatunk, hiszen a telefon zökkenőmentesen tudja futtatni a Windows Phone rendszert és annak alkalmazásait.

 



E téren egyébként egy felfújt 800-asnak is vélhetjük a modellt, hiszen a vas tekintetében szinte semmi különbség sincs a két eszköz között. Ebben a telefonban is 1,4 GHz-es órajelű, egymagos Snapdragon processzor dolgozik, mint ahogy az Adreno 205 GPU, az 512 MB belső memória és a 16 GB-os tárhely is közös. A hátlapi kamera is azonos, ám fontos újdonság, hogy a 900-asban egy előlapi is helyet kapott. Talán pont emiatt a nagyobb testvér nem örökölte meg a 800-as ívelt kijelzőjét, amellyel valamelyest megtört az a remekbeszabott ergonómiai integritás, amit az elődben megszerettünk.

 



Ez valamelyest ront a telefon élvezeti értékén, az egy részből álló polikarbonát váz egységét megtöri a hatalmas, 4,3 hüvelyk átmérőjű kijelző. Utóbbi persze egy nem mellékes plusz, ám használat közben egy fontos negatívumot hordoz. Mivel a ház öröklött, és annak sarkait egyáltalán nem kerekítették le, ezért habár egy férfi tenyerébe belesimul a készülék, annak fogása rövidtávon sem kényelmes.


Adatok:

- 4,3” kapacitív AMOLED kijelző
- Qualcomm APQ8055 Snapdragon chipset
- Adreno 205
- 512 MB RAM
- Li-ion 1830 mAh
- 8 MP Carl Zeiss hátlapi kamera dupla LED villanóval
- microSIM
- 127,8x68,5x11,5 mm
- Forgalmazó: Nokia Magyarország
- Ár: 120 000 Ft
- Web: nokia.com/hu-hu/

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.