Hirdetés

Okostelefon VB: Különcök a B csoportban



|

A mobilpiac érdekességei külön kategóriát kaptak az okostelefon vb-n.

Hirdetés

Az okostelefon piac rendkívüli utat járt be az évek során, így nem csoda, hogy akadhat a felhozatalban néhány "vadhajtás". A különleges készülékeket azonban pontosan az teszi szerethetővé, hogy teljesen eltérnek a megszokottól valamilyen tulajdonságukban.

Hirdetés

A maga nemében természetesen minden mobil egyedi, ám könnyedén találhatunk olyan elemeket, melyek lényegesen eltérnek a megszokottól. Sajnos ezek nagy részt nem terjednek el széles körben, hisz a legtöbb felhasználó kicsit fél az újdonságok kipróbálásától, ám aki mégis bevállal egy ilyen készüléket könnyedén kellemes meglepetésben részesülhet.

 

A B csoport versenyzői:

Alcatel One Touch Fire

A készülék hardveres szempontból nem nyújt különlegeset, azonban külseje már árulkodik arról, hogy itt bizony valamilyen érdekesség várhat ránk. Nem is tévedünk nagyot hisz a telefon működéséhez a Mozzilla Firefox operációs rendszere adja a felhasználói felületet.

A One Touch Fire az egyik legnépszerűbb Firefox mobil, mely tökéletes belépő szintű, filléres áron beszerezhető okoskészülék. Sajnos hardveresen nincs nagyon eleresztve a teló, a 20000 forint alatti árba mindössze egy 3,5 hüvelykes felbontású megjelenítő, egy 3,2 megapixeles kamera, illetve egy 1400 mAh-es akkumulátor fért bele.

Új Asus PadFone (2013)

Az Asus gyárthatott volna köztes megoldásként egy hatalmas kijelzővel szerelt phabletet, azonban jobbnak látta, ha egy szétszedhető eszközt készít el, így kielégítve azon felhasználók igényeit, akik egyaránt használnának Androidos okostelefont és tabletet is.

 

Az 5 hüvelykes képátlójú, alumíniumba bújtatott okostelefont a hozzá járó kiegészítő segítségével pillanatok alatt egy teljes értékű 10 colos tabletté varázsolhatjuk. A kettő az egyben készülék sebességére nem lehet panasz, hisz a 2,2 GHz-es, négymagos Snapdragon 800 az Andreno 330 GPU-val kiegészülve még az izzasztó 3D-s játékokat is gond nélkül képes kezelni.

LG G Flex

Az előző évben kezdtek el divatba jönni a hajlított kijelzővel szerelt eszközök, melyek szépen lassan a mobilos piacon is megvetették lábukat. Az LG G Flex nevű okostelefonja pedig az első rugalmas OLED megjelenítővel szerelt készülékként kétségtelenül beírta magát a történelembe.

A G Flex ízig-vérig csúcskategóriás készülék, mely komoly hardveres erőforrásokkal rendelkezik. Zökkenőmentes működéséért egy 2,4 GHz-es, négymagos, Snapdragon 800-as processzor (2 GB RAM-mal kiegészülve) felel.

Nokia X Dual SIM

A Nokia X jelű készüléke tekinthető talán a legnagyobb különcnek a listánkon, hisz a mobil a Microsoft tulajdonú cég első - és vélhetően az utolsó - Androidos mobiljaként gördült le a gyártószalagról. A 4.1.2-es verziószámú Android rendszert egy teljesen új, Windows-csempékre hajazó (ám sokkal funkciószegényebb) felhasználói felülettel egészítette ki a gyártó.

A készülék egyik legnagyobb hiányossága, hogy nem képes a Google szolgáltatásait kezelni, helyette az anyavállalat megoldásaival kell beérnünk. A mobil másik említésre méltó érdekessége a két SIM-kártya párhuzamos kezelése, mely manapság már annyira azért nem ritka az okostelefon-piacon.

 

Szerinted melyik készülék érdemli meg a továbbjutást? Válasz ki egy telefont a B csoport négy indulója közül és szavazz az Okostelefon-világbajnokság oldalán!

 

A játékban való részvétel regisztrációhoz kötött. Minden regisztrált felhasználót garantáltan megajándékozunk egy 500 forintos Foodpanda kuponnal (amit 1500 forint feletti bankkártyás fizetésnél válthatsz be). S mivel a bajnokoknak is szükségük van védelemre, a szavazók között az Okostelefon-világbajnokság során 30 darab egyéves ESET Mobile Security mobilvédelmi szoftverlicencet sorsolunk ki, valamint minden résztvevőnk esélyes arra, hogy a játék végén hazavigye a Benq W1070 Full HD-s házimozi projektorát a számos egyéb meglepetés ajándék mellett. További információért kattints az oldal tetején található “Nyeremények” hivatkozásra!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.